'Tadiću sam dao 50.000 €, nisam znao za koga su'

Zagrebački 53-godišnji poduzetnik Petar Pripuz osoba je koja je 15.

20.10.2010.
13:55
VOYO logo

Pripuz nije među petoricom osoba protiv kojih je USKOK pokrenuo istragu, što znači da njega ne sumnjiče da je sudjelovao u akciji. Sam Pripuz potvrdio je za Večernji list da je točno da je Tadiću posudio novac.

"Nije to prvi put, Tadiću sam više puta posuđivao novac, i veće i manje svote od 50 tisuća eura. Mi smo dugogodišnji poslovni partneri i kućni prijatelji, bio sam i suvlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Osijek Koteksa, ponekad sam i ja od njega posuđivao", rekao je Pripuz, inače vlasnik tvrtke C.I.O.S. za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova se firma bavi zbrinjavanjem otpada, a godinama surađuje s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Na pitanje što je znao o tome za što njegov prijatelj Tadić treba novac, Pripuz kaže da nije ni pitao, a da je Tadić rekao, koliko se sjeća, da mu treba za nekog poslovnog partnera, čini mu se da je spomenuo nekog Amerikanca ili Srbina. S Tadićem je poslovno surađivao, a i obiteljski su prijatelji. Nije htio govoriti što misli o akciji u slučaju Glavaš zbog kojeg je otvorena istraga protiv Tadića.

"To što ja mislim o svemu tome, to ću zadržati za sebe", kaže Pripuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, USKOK je protiv petorice pokrenuo istragu zbog sumnje da su, pod vodstvom Drage Tadića, organizirali pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi promijenili presudu kojom je Branimir Glavaš osuđen na osam godina zatvora. Prema USKOK-u, Tadić je sumnjiv da je posudio 50 tisuća eura od Pripuza te dao novac splitskom poduzetniku Srećku Jurišiću, koji ga je trebao proslijediti. Još 70 tisuća eura trebali su prikupiti Sanja Marketić, urednica u Glasu Slavonije, te zastupnik Ivan Drmić. Oni su se, uz posredovanje Tadićeve supruge Božice Ćavar Tadić, sastali s Jurišićem u jednom zagrebačkom kafiću, i Jurišić je od njih zatražio da prikupe novac. Oni su novac prikupili, ali su u međuvremenu iz službenih krugova procurile informacije o tome da ih se prati pa su, kako tvrdi USKOK, sami lažno prijavili prijevaru, piše Večernji list.

Prethodni članci:

arti-201010010428006 arti-201008160208006 arti-201010011003006 arti-201010020125006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo