2011. – posljednja prilika za tulum prije kraja svijeta?

Katastrofičari predviđaju da će 2011.

22.12.2010.
11:27
VOYO logo

U Europi trend slabašnog gospodarskog rasta

Ekonomisti u 2011. predviđaju slabašan gospodarski rast na Zapadu. Gospodarstva u usponu, kao što su Kina, Indija i Brazil, vjerojatno će im priskakati u pomoć, no vjerojatno će biti zainteresiranija da ulažu u nova tržišta Afrike, na Bliskom istoku te u Tursku.

Europska unije strahuje da će širenjem financijske krize iz Grčke, Portugala i Irske na druge članice eurozone, Španjolsku i Italiju, slabiti njezini napori da euro istisne dolar s pozicije prva svjetske valute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, koji iduće godine predsjeda skupinom G2, radit će na uspostavi novog međunarodnog monetarnog sustava kako bi se izbjegli ratovi valuta kakvima je svijet bio izložen u 2010. No, hiperaktivni francuski predsjednik ipak je priznao kako u tome ne treba očekivati brz napredak.

Što će raditi najpopularniji predsjednici?

Najveći europski "feniks", talijanski premijer Silvio Berlusconi vjerojatno će raspisati prijevremene izbore kako bi opet osvojio većinu u parlamentu koju je izgubio otkako ga je napustio bivši suradnik i sa sobom povukao niz zastupnika. Izbori bi se mogli vješto uklopiti u proslavu 150. godišnjice ujedinjenja Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik Barack Obama bio je svjetska superzvijezda kada je stupio u Bijelu kuću, no do izbora 2012. morat će se lavovski boriti da poboljša ugled pošto mu je popularnost pala na 40 posto, a protivnička stranka Republikanaca preuzela je kontrolu nad Kongresom.

Na diplomatskom polju Sjedinjene Države još će morati naporno raditi da poprave štetu koju im je nanijela udruga WikiLeaks objavljujući sagu američkih diplomatskih nota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekaju se ključne odluke zbog klimatskih promjena

Neodlučnost u odgovoru na klimatske promjene nastavit će se i u 2011.

Razgovori pod okriljem UN-a u meksičkome gradu Cancunu u prosincu samo su odgodili odluku o tome kako i koliko pojedine države trebaju smanjivati stakleničke plinove odgovorne za globalno zagrijavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sreća čeka ljubitelje gadgeta i raskošnih vjenčanja

Ljubitelje gadgeta razveselit će u 2011. proizvodi kojima će HP, Motorola, Research in Motion, proizvođač BlackBerryja, konkurirati nadasve uspješnom Appleovu iPadu. Google Android i Microsoftov Windows 7 phones izbacit će konkurentske proizvode iPhoneu i Blackberryju.

Na polju društvenih događaja u 2011., središnje će mjesto imati kraljevsko vjenčanje 29. travnja u londonskoj Westminsterskoj opatiji, gdje će u brak stupiti britanski princ William i njegova djevojka Kate Middleton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mala kneževina Monako nada se glamurom ponoviti, pa čak i zasjeniti vjenčanje monegaškog princa Rainiera i glumice Grace Kelly 1956. godine.

Vezani članci:

arti-201007220503006 arti-201003310959006 arti-201011160633006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo