Play ponuda

VJEČNA LJUBAV: / 'Znao sam da ima rak i samo tri godine života, ali želim da mi bude žena'

Image
Foto: Anna Louise Swabey/Facebook

Andy Bell upoznao je Annu Swabey putem aplikacije za upoznavanje u siječnju 2015. godine. Kazala mu je kako ima tumor na mozgu i da su joj preostale još samo tri godine života.

8.7.2016.
20:32
Anna Louise Swabey/Facebook
Play ponuda

Kada Andy Bell (26), bude izgovarao zavjete sa svojim zaručnicom Annom Swabey na njihovom vjenčanju, obećavajući da će s njom ostati dok ih smrt ne rastavi, znat će da će taj dan najvjerojatnije doći u iduće dvije godine, piše Daily Mail.

On je, naime, znao da je ona smrtno bolesna i prije njihovog prvog službenog spoja. Poslala mu je poruku u kojoj je napisala:"Preostale su mi još samo tri godine života i razumjet ću ako se ne želiš naći samnom".

Andy kaže kako svjestan da bi se u takvoj situaciji mnogi uspaničili i odustali, ali on to nije učinio i to ne zbog sažaljenja. Očarala ga je izgledom i veselim karakterom.

Nekoliko dana nakon njihovog prvog izlaska, postali su par.

Bio joj je podrška

"Ubrzo smo postali nerazdvojni i znao sam da sam upoznao posebnu osobu", rekao je Andy. "Razgovarali smo o njezinoj bolesti, naravno, ali biti s njom je sve što sam želio. Nije me bilo briga koliko će trajati."

Upoznao je i njezinu obitelj kako bi im pokazao da mu je doista stalo do Anne s obzirom da su se plašili kako bi ona dodatno mogla patiti ako dođe do prekida. Istovremeno je i svoje roditelje morao pripremiti na situaciju. Oni su prihvatili odluku svoga sina.

Andy je uz Annu bio kada se oporavljala u londonskoj bolnici nakon operacije mozga, a u idućih godinu dana bio je uz nju dok je prolazila kroz 12 iscrpljujućih kemoterapija.

"Annino stanje se ne može izliječiti, ali liječnici joj pokušavaju što više produžiti život. Ona je odlučila ostati pozitivna i ne gubiti ono malo vremena što joj je preostalo na ogorčenost iako oboje ponekad proživljavamo teške trenutke", objasnio je Andy.

'Želim da bude moja žena ma koliko god brak potrajao'

Iako je jaka, postoje dani kada se slomi jer se plaši smrti i gubitka kontrole nad svojim tijelom.

"Osjećam se tako bespomoćno kad se to dogodi. Učinio bih sve da mogu preuzeti njezinu bol i strahove. Kada se i sam osjećam slabim ili uplašenim, pokušavam to sakriti od nje. Ne želim je opterećivati", priznaje Andy.

Plaši se kako će mu život izgledati bez nje, ali upravo zato živi u sadašnjosti i pokušava ne razmišljati o budućnosti.

U prosinca prošle godine Andy ju je zaprosio. Vjenčanje planiraju u Yorkshire Dales u rujnu, pred 160 uzvanika.

"Znam da ću biti udovac prije svog 30. rođendana. Međutim, sve što želim je da Annu mogu nazvati svojom suprugom i živim za taj trenutak bez obzira kolio naš zajednički život potrajao", kaže budući mladoženja.

Play ponuda
Play ponuda