Play ponuda

TOČKICU PO TOČKICU: / Struka joj je kriminalistika, a strast - malene točkice koje pretvara u umjetnička djela

Image
Foto: Instagram

Julija Kočeva završila je kriminalistiku, a u slobodno se vrijeme bavi točkicama.

20.2.2016.
14:42
Instagram
Play ponuda

Tehniku poentilizma usavršila je do detalja, točkice od koje sve kreće i kojoj se oko ponovno vraća. Njezine su slike, iako nije školovana umjetnica, doista ogledan primjer budući i zahtijevne portrete, poput anatomije čovjeka, ona odrađuje kao da je riječ o dječjoj igri. Igri koja je, u ovom slučaju, trajala punih 70 sati, koliko je bilo potrebno da ova leđa ugledaju svjetlo platna.

Julija je Bugarka s adresom u Švicarskoj. Ima samo 23 godine, a konji su joj također, jedna od strasti u životu.

Jedan od omiljenih glazbenika pokojni je David Bowie. Njegov je portret napravila unatoč ozlijeđenom zglobu i utrnulim prstima.

Julija voli istraživati, a kada je olovka u njezinim rukama onda je rezultat takvog istraživanja nešto poput ove čaše vode:

"Mnogo su me puta u životu pitali zašto toliko volim umjetnost, ali nikada nisam našla pravi odgovor na to pitanje. Iako, imam svoje mišljenje o tome. Kad god sam se osijećala loše, bila pod stresom, nervozna ili uzbuđena, a kada bih naišla na nešto što sam smatrala lijepim, moj bi se um, jednostavno, zaustavio na trenutak. Bez obzira koje me misli morile, svaki puta kada bih ugledala nešto lijepo, na trenutak bi sve stalo"

"Kada se netko nalazi okružen tamom, želja mi je učiniti za te ljude ono što umjetnost čini za mene. Otkloniti tamu, barem na jedan jedini kratak trenutak", poručila je mlada kriminalistica i slikarica Julija Kočeva.

Play ponuda
Play ponuda