SPLITSKA STRIPTIZETA: / 'Završila sam matematiku i fiziku, ali od diplome nema kruha'

Kultni klub Paganini na rubnom dijelu četvrti Mertojak u Splitu postao je striptiz-klub. Točnije, formalno se zove Dolls.

27.6.2016.
12:16
Thinkstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ondje je trenutačno sedam striptizeta iz Rumunjske i Mađarske, piše Slobodna Dalmacija. Rumunjki Michelle ovo je tko zna koji lokal u kojemu pleše te će vjerojatno za koji tjedan napustiti i Dolls.

"Volim ovaj posao, naravno, najviše zbog novca koji mi donosi. Završila sam znanstveni smjer matematike i fizike. Obrazovana sam cura. Imam visokoškolsku diplomu, ali ubrzo nakon što sam je stekla shvatila sam da od nje 'nema kruha'. Lijepo je školovati se, znanost je uzbudljiva, istraživački rad i tomu slično. Ali od toga para nema, život je nula!", kazala je 36-godišnjakinja iz okolice Bukurešta.

"Radim ovo već 10 godina, možda čak i dulje. Najbolja zemlja za zaradu je Njemačka. Jednostavno, tamo je bolji standard nego drugdje, ljudi nas cijene. Imam dijete i novac mi je najvažniji", kazala je Michelle, koja se u erotsko rublje odijeva i zabavlja goste od 22 do šest sati ujutro.

'Zadovoljna sam, ali ne i sretna'

Takav je ples kruh svagdašnji već 10-ak godina i Mađarici Miji, 32-godišnjoj samohranoj majci iz Budimpešte.

"Zadovoljna sam, ali ne i sretna žena. Imam 13-godišnjeg sina, kojega odem vidjeti svaki mjesec jer nikad ne radim u svojoj zemlji iz diskrecijskih razloga. Nijedna od nas nije baš ponosna na ovo što radi. Zato se predstavljamo umjetničkim, a ne pravim imenima i zbog toga ne želimo da nam se vidi lice na fotografijama. Naravno, ovaj posao nije nelegalan, ali ni previše popularan. Mnogi muškarci se rastope od miline u našem društvu u zatvorenom noćnom klubu, a ujutro uz kavu glume da nas ne poznaju", ispričala je Mia.

Dodala je kako u ovom poslu nema prijateljstava ni ljubavnih veza, samo druženje, pijuckanje pića i zezancija do jutra, nakon čega se više ne pozdravljamo. Nada se kako će se uskoro moći vratiti svojoj profesiji kozmetičarke i manikirke.

"Moj brak je trajao šest godina i odavno je prošlost. Bila bih najsretnija kad bih mogla imati novi brak, još djece, mir i sigurnost. Dok to ne ostvarim, plesat ću. Barem još neko vrijeme. Takva mi je sudbina", zaključila je Mia.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali