SEBIČNO ILI TUŽNO? / "Ne volim svog dečka, ali želim se udati za njega"

Djevojka je u otvorenom pismu priznala da ne voli svog dečka, no svejedno se planira udati za njega jer se boji usamljenosti. Pročitajte njezinu priču.

4.12.2015.
13:47
Thinkstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sigurno ste čuli izreku: Pazi što želiš, moglo bi ti se ostvariti. Ovoj se djevojci upravo to dogodilo.

"Snosim posljedice svoje pogrešne želje - u vezi sam s čovjekom kojeg nimalo ne volim i izgledno je da će tako i ostati", piše djevojka u svom emotivnom pismu.

"Prije dvije bih vam godine pričala istu ovu priču i bila bih najsretnija osoba na svijetu. Tada sam dobila muškarca kojeg sam dugo priželjkivala i imali smo lijepu ljubavnu pričicu. No, vrlo sam ga se brzo zasitila jer je seks bio užasan, nije bio predan našoj vezi onoliko koliko sam ja to željela, nismo se dovoljno često viđali. Nakupilo se mnogo sitnica. Ipak, nekako smo opstajali - jedno zimovanje, pa drugo, zatim ljetovanje, kratki izleti, pokloni, rođendani, izlasci, upoznavanje s roditeljima i društvom. Nekako smo funkcionirali i ta je veza polako poprimala obrise ozbiljnog odnosa. Prolazili su tjedni, mjeseci, a danas se mogu 'pohvaliti' da smo u vezi dulje od dvije godine", nastavlja djevojka svoju priču.

"Kada sam nakon manje od šest mjeseci veze prestala biti zaljubljena u njega, poželjela sam prekinuti, ali... Bila sam sigurna da me voli, ne onako kako sam priželjkivala, ali najviše koliko može; nismo se svađali, imala sam dosta slobode i vremena za sebe jer mu je posao uvijek bio važniji od svega. Vodio me je na lijepa mjesta, imali smo zajedničko društvo i, najiskrenije, plašila me pomisao dna to da ću s 27 godina ostati sama. Stoga sam odlučila ostati s njim, dokle god to bude želio", kaže djevojka koja sa svojim dečkom planira imati i obitelj.

"Nadam se da će me zaprositi i da ćemo osnovati obitelj. Možda mislite da je to glupo s moje strane; i sama se ponekad pitam je li to ispravan put. No, koliko ljudi danas uopće stupa u brak iz ljubavi?", pita se nesretna djevojka koja iz svoje situacije ne vidi drugi izlaz.

"Što će mi donijeti prekid s njim? Ostat ću ponovno sama, osuđena na brojne propale spojeve, a i pitanje je hoće li se uopće pojaviti netko tko će htjeti nešto ozbiljno sa mnom. Nije tako lako naći dečka kad si na korak do tridesete. Gdje da uopće pronađem nekog kvalitetnog? Rijetko izlazim, radim samo sa ženama, ne koristim društvene mreže u tu svrhu. Sve u svemu, čini mi se da ću, ako ga ostavim, biti osuđena na to da ostanem usidjelica. A ja nisam žena koja može sama kroz život", napisala je u pismu, a priznala je i svoju najveću tajnu.

"Kad sam već iskrena, reći ću vam i ovo - da, prevarila sam ga. Više puta. Učinila sam to jer mi nedostaje strast, nedostaje mi osjećaj da me netko privlači. Imala sam čak i paralelnu vezu, no nije uspjela. Ipak, iz svih tih prevara naučila sam da je malo muškaraca poput njega - dobrih, postojanih, sposobnih i vjernih, i zato ostajem s njim, iako u meni za njega ljubavi nema. Barem ne one prave, premda ga svakako volim kao prijatelja", piše djevojka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Oni koji znaju njezinu priču, smatraju je sebičnom, nemoralnom i bezobraznom, no ona se ne slaže s tim.

"Ja se samo brinem za sebe onako kako najbolje znam i umijem. On nikad nije osjetio niti naslutio da ga ne volim - dobra sam djevojka, brinem se za njega, govorim mu lijepe stvari, pravim mu društvo, u svemu ga podržavam. Na kraju krajeva, ja sam ta koja podnosi žrtvu, a ne on, zar ne?", pita se djevojka.

Slažete li se s njom? Recite nam svoje mišljenje u anketi:

B92/Magazin.hr

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali