EVOLUCIJA NA DJELU / Proglasio da je imun na otrov zmija i pokušao poljubiti kobru. Znate što je uslijedilo

Uz oduševljene susjeda, Bernardo je primakao kobru.  Potom je kobra je napravila što kobre obično rade kada ih netko maltretira i djeluje kao da ih pokušava pojesti.

15.7.2021.
19:42
Profmedia

Bernardo Alvarez (62) uhvatio je smrtonosnu sjeverno-filipinsku kobre nakon što se ona 9. srpnja pojavila u gradu Mangaldan u provinciji Pangasinan.

Susjedi su oduševljeno bodrili  Bernarda jer je uspio 'ukrotiti' još jedno smrtonosno stvorenje. Međutim, dok je zmiju pokazivao promatračima, Bernardo je smiono držao kobru blizu usana kao da je pokušava poljubiti.  Potom je kobra je napravila što kobre obično rade kada ih netko maltretira i djeluje kao da ih pokušava pojesti.

Bernardo je kratko vrištao od boli prije nego što je ispustio kobru, a zatim se srušio i umro prije nego što je stigla hitna. Bijesni susjedi su ubili zmiju.

 Regionalna zdravstvena službenica dr. Anna de Guzman rekla je: 'Otrov zmije može prouzročiti paralizu, što se dogodilo u ovom slučaju. Ova paraliza može zaustaviti disanje žrtve, utjecati na protok kisika u tijelu i na kraju zaustaviti otkucaje srca.“, opisala je posljednje trenutke muškarca koji se proglasio imunim na otrov.

Pokušali ga oživjeti, ali uzalud

Medicinari su pokušali oživjeti Bernarda, ali on više nije reagirao i njegovo je tijelo već bilo ukočeno od učinka otrova.

Bernardova sestra Teresa Oca rekla je: "Došli su policajac i liječnik da ga provjere i rekli su nam da nema puls pa su ga pokušali oživjeti. Nisu bili uspješni budući da je kobrin otrov bio prejak. Ne znamo kako bismo mogli prihvatiti ono što mu se dogodilo.", govori.

Pogrebne aranžmane obavila je Bernardova obitelj u njihovom domu. Trebao je biti pokopan ovaj tjedan. Sjeverna filipinska kobra široko je prepoznata kao jedna od najotrovnijih zmija na svijetu. Njeni toksini izravno napadaju dišni sustav žrtava, pa je već jedan ugriz izuzetno smrtonosan.

Možda će te zanimati

BIT ĆE GADNO / Vakula objavio prognozu: Stiže nevrijeme - očekuju se i tuča i pijavice, evo gdje

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen