Play ponuda

NAKON ŠTO JE IZGUBIO SVAKU NADU: / Otkriće u zalagaonici vratilo udovcu vrijedna sjećanja

Image
Foto: YouTube/Screenshot

Ovo je priča o ljubavi, gubitku, i nevjerojatnoj sudbini, piše Little Things.

7.7.2016.
9:35
YouTube/Screenshot
Play ponuda

Samo par dana prije nego što su se Dave i Erica Lacey vjenčali, Erici je dijagnosticiran rijedak i agresivan oblik limfoma. Preminula je 2010. u dobi od samo 30 godina.

Dave je ostao slomljeni udovac, a najdraža uspomena bile su mu stotine fotografija na Ericinoj kameri.

Image
DA TI SRCE PUKNE: /

Kćer joj je umrla 20 minuta nakon poroda, a onda je bolničarka donijela paket...

Image
DA TI SRCE PUKNE: /

Kćer joj je umrla 20 minuta nakon poroda, a onda je bolničarka donijela paket...

Strašna provala

No provalnici su 2012. opljačkali Daveovu kuću u Santa Ani, Kalifornija. Ukraden mu je Xbox, skupi nakit, elektronika, ali najviše ga je pogodio nestanak Ericine kamere.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Jednostavno nije izgledalo fer, jer nakon svega što smo prošli, još i kada sam to izgubio, osjećao sam se kao da me je netko udario u trbuh", rekao je CNN-u. Nestalo je preko 300 neprocjenjivih fotografija Erice i njihovog zajedničkog života. Kamera je čak imala i slike s njenog sprovoda. Dave je znao da nikada više neće vidjeti te slike.

Godinu dana kasnije dogodila se nepovezana provala, i detektivi su pronašli 20 računa za predmete koji su prodani lokalnoj zalagaonici, od kojih je jedan bio za kameru. Kada je policija posjetila zalagaonicu, pronašli su kameru, uključili ju, i počeli pregledavati snimljene fotografije.

Što su više fotografija vidjeli, to im je više bilo jasno kako ta kamera vjerojatno ima specijalno značenje, a posebno kada su vidjeli i fotografije vjenčanja, kao i fotografije sprovoda.

Neočekivana sreća

No policija nije imala nikakvih imena pomoću kojih bi mogli spojiti kameru s vlasnikom. Srećom, prepoznali su određeni smeđi zid i poznato drvo na nekim slikama. Kada su otišli u dio grada za koji su mislili da je mjesto na kojemu su fotografije snimljene, prepoznali su Davea Laceya.

On je u međuvremenu već otpisao kameru, te je prvo pomislio da se radi o šali. Ali čim je primjetio poseban remen svoje kamere, kojeg je Erica napravila prije nego što je preminula, znao je da je to to.

Play ponuda
Play ponuda