POSLJEDICE KOKAINA: / Majka paraliziranog mladića upozorava na opasnosti droge

Image
Foto: Facebook/Julie Ayres

Majka mladića koji je gotovo umro nakon što je uzeo kokain objavila je šokantne fotografije kako bi upozorila ljude na kobne posljedice eksperimentiranja s drogom.

2.12.2015.
14:50
Facebook/Julie Ayres
VOYO logo

Carl Ayres imao je samo 28 godina kada je doživio moždani udar nekoliko dana nakon što je na novogodišnjem tulumu uzeo kokain.

Bivši marinac bio je u komi, a liječnici su se bojali da će ostati paraliziran. U jednom trenutku čak su razmišljali da ga isključe s aparata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, Carl je preživio, no ne može govoriti niti hodati, a njegova majka Julie Ayres (50) brine o njemu.

"To mi je slomilo srce. Bio je tako aktivan i pun života. Vodio je vlastiti posao, a sada mu ja brišem guzicu", izjavila je Julie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Julie je odlučila poduzeti nešto kako ovakve stvari ne bi doživjele i druge obitelji. Iz tog je razloga objavila njegove fotografije iz bolnice u nadi da će mladi bolje promisliti prije nego odluče uzeti drogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carl je na novogodišnju večer prošle godine uzeo kokain, a četiri dana nakon toga otišao je na trčanje. Taj je napor bio 'okidač' za stvaranje ugruška koji je uzrokovao moždani udar.

Sljedećeg jutra Carl se srušio te završio u komi. Kada se napokon probudio, pokazao je svojoj obitelji na nos pa su ga pitali je li uzeo kokain. Liječnici su pronašli drogu u njegovu tijelu i vjeruju kako je upravo ona kumovala ovoj tragediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kokain ne samo da izaziva ovisnost nego može dovesti i do paralize ili smrti kao posljedice moždanog udara", izjavio je dr. Yu-Ching Cheng, profesor na Medicinskom fakultetu u Marylandu.

S obzirom na to da je sve više mladih koji dožive moždani udar upravo zbog konzumiranja kokaina, liječnici namjeravaju uvesti testiranje na drogu kod mlađih pacijenata koje je udarila kap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daily Mail/Magazin.hr

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo