DA, SRAMOTA JE! / Studentica u invalidskim kolicama porukom posramila mnoge

Image
Foto: Facebook

Studentica Milica Knežević iz Zrenjanina vezana je za invalidska kolica, ali se ne miri sa zlom sudbinom.

26.2.2016.
11:32
Facebook
Play logo

Svoj nepremostivi problem ova hrabra studentica željna znanja opisala je na svom Facebook profilu i time posramila mnoge, piše Blic.

Milica je napisala:

"Sramota je što i u 21. stoljeću treba objašnjavati da je obrazovanje pravo, a ne problem. Sramota je što sam ponižena time što mi je onemogućen pristup obrazovanju samo zato što koristim invalidska kolica. Sramota je da dva dana, i po kiši i po vjetru, dolazim na fakultet da bih ostala sjediti u hodniku jer su sva predavanja i vježbe na katovima. Sramota je da ne postoji mogućnost čak ni da uđem samostalno na fakultet. Sramota je što na fakultetu nemam pristup zahodu. Sramota je da me drugi moraju tegliti po stepenicama do katova jer želim prisustvovati i izvannastavnim aktivnostima. Sramota je i pomisliti što bi se dogodilo da se netko od njih poklizne ili zapne. Možda je sramota i to što imam desetke i iz predmeta čijim predavanjima nemam pristup. Ali, sigurna sam da to nije moja sramota. Podrži #ObrazovanjeZaSve!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Milica je za Blic ispričala kako je uspjela upisati željeni fakultet, ali da su predavanja za nju i dalje problem.

"Ovdje je definitivno najveći problem što se cjelokupna nastava odvija na katu i ja ne mogu biti prisutna. Problem je i sam ulaz na fakultet i što u prizemlju ne postoji WC za studente. Uvijek mi netko mora pomagati, majka, dečko ili netko od kolega s fakulteta, a neugodno je i meni što moram ovisiti o nekome", priča Milica.

Kaže da je u kontaktu s prodekanom fakulteta oko rješavanja problema njezinog sudjelovanja nastavi i da je bilo obećanja kako će sve biti riješeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi rok je bio do Nove godine, pa do početka drugog semestra ali sam ja i dalje suočena s istim problemima. Koliko sam shvatila, problem je u novcu – dobra volja postoji ali novaca nema", kazala je Milica koja unatoč problemima ima najviše ocjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo