Play ponuda

KAKO JE TO MOGUĆE? / Zbog njezina orgazma provedena cijela studija: Ona ga postiže na najčudniji način, a dostavila je i video

Image
Foto: YouTube

Karolin je razvila sposobnost izazivanja orgazma bez genitalne stimulacije, a korišteno je više bioloških metrika kako bi se pokušalo razumjeti kako ona to čini

8.4.2022.
10:27
YouTube
Play ponuda

Jedna žena tvrdi da je postigla orgazam koristeći isključivo moć uma: nakon "tantričkog treninga", ona očito može postići orgazam bez ikakve genitalne stimulacije - što znači da se može doslovno dovesti do vrhunca razmišljajući.

Zvuči predobro da bi bilo istinito? Novi izvještaj objavljen u časopisu "Sexual Medicine" navodno potvrđuje njezine tvrdnje, pokazujući povećane hormone povezane s orgazmom nakon iskustva.

Vrijedi napomenuti da je druga autorica studije zapravo subjekt, žena po imenu Karolin Tsarski, koja prodaje online tečajeve temeljene na tome da žene uče kako „probuditi i uspostaviti dublju vezu sa svojom seksualnom energijom, ženskom suštinom i dubokom yoni mudrošću".

Kao rezultat toga, potražila je stručnjaka na tom području kako bi potvrdila svoje tvrdnje, iako njezina pozicija autora i uključenost u analizu podataka dodaje potencijal za pristranost. Tu je i video cijelog procesa učenja.

Kontrola orgazma 'odozgo prema dolje'

Obično uzrokovan stimulacijom genitalija, orgazam uključuje uzbuđenje živčanih putova, što rezultira poplavom hormona i stanjem euforije. Neke žene tvrde da mogu kontrolirati i početak i trajanje orgazma kroz tantrički trening, ali stvarni dokazi o tome su ograničeni.

Međutim, postoje opsežni dokazi da ljudi doživljavaju orgazam u nizu scenarija u kojima to ne bi očekivali – bilo u snu, tijekom vježbanja ili dok jednostavno gledaju slike. To sugerira da postoji neka vrsta kontrole orgazama "odozgo prema dolje" koju znanstvenici još ne razumiju u potpunosti.

U ovoj studiji slučaja, Tsarski je razvila sposobnost izazivanja orgazma bez genitalne stimulacije, a korišteno je više bioloških metrika kako bi se pokušalo razumjeti kako ona to čini.

Image
DEČKI, ČITAJTE I UČITE! /

Ženski orgazam od A do Ž: U kojoj pozi je najizgledniji, je li klitoris ključni igrač + trikovi koji ga instant izazivaju

Image
DEČKI, ČITAJTE I UČITE! /

Ženski orgazam od A do Ž: U kojoj pozi je najizgledniji, je li klitoris ključni igrač + trikovi koji ga instant izazivaju

Analiza krvi potkrijepila njezinu tvrdnju

Uzimanje uzoraka krvi prije, tijekom i nakon spontano izazvanog orgazma, uspoređene su razine luteinizirajućeg hormona, folikulostimulirajućeg hormona, slobodnog testosterona i prolaktina u njezinoj krvi kako bi se zabilježile bilo kakve promjene. To je također provedeno tijekom razdoblja kada je samo čitala knjigu kao kontrolu.

Prolaktin je posebno učinkovit marker za kvalitetu orgazma – povećanje prolaktina ukazuje na orgazam sličan onima koje izaziva genitalna stimulacija.

Nakon 5-minutnog spontanog orgazma, razina prolaktina u ženinoj krvi porasla je za 25 posto, dok je 10-minutni orgazam povećao razinu za 48 posto. Ostali hormoni nisu pokazali sličan obrazac, iako se luteinizirajući hormon povećao tijekom 5-minutne sesije.

Ovi rezultati sugeriraju da Tsarski može izazvati stanje orgazma koristeći samo svoj um i tantričku obuku, sugerirajući da, iako se većina orgazama ostvaruje na način "odozdo prema gore", bilo bi moguće koristiti fantaziju da izazove gotovo identično stanje bez potrebe za stimulacijom genitalija.

Stvarni mehanizmi u igri ostaju složeni ples između mozga i živčanog sustava koji tek treba u potpunosti razumjeti, ali godine treniranja (barem prema Tsarski) u jogi i tantri mogu omogućiti stanje uma koje može kontrolirati orgazam – iako zvuči kao da je jedna metoda sigurno lakša od druge.

Play ponuda
Play ponuda