'POKRENIMO SE!' / Zeleni tjedan na RTL-u donosi vam hrpu odličnih filmova, emisija i crtića: Cilj je sasvim jasan, provjerite o čemu se radi

Image

Zeleni tjedan na RTL-u započinje 5. lipnja, na Svjetski dan zaštite okoliša

29.5.2023.
15:36
Play logo

Zeleni tjedan na RTL-u održava se od 5. – 10. lipnja, a u fokus stavlja važnost očuvanja i djelovanja za zaštitu okoliša.

'Pokrenimo se zajedno!', premisa je pod kojom RTL od 5. - 10. lipnja održava Zeleni tjedan i time šalje poruku o važnosti očuvanja i djelovanja za zaštitu okoliša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Glavna misao vodilja Zelenog tjedna je na pozitivan i inspirativan način podići svijest po pitanju zaštite okoliša, kako gledateljima, tako i interno - zaposlenicima RTL-a. Razmišljati i djelovati 'zeleno', usmjeriti poslovanje i orijentirati se na stvaranje održivog i društveno korisnog poslovanja dio je ESG strategije RTL-a.

Simbolično, Zeleni tjedan na RTL-u započinje 5. lipnja, na Svjetski dan zaštite okoliša. Kao snažni zagovaratelji pozitivnih društvenih promjena, zaposlenici RTL-a tijekom Zelenog tjedna imat će prilike svakog dana djelovati i učiti o novim korisnim 'zelenim' načinima koji znače važnu promjenu - u njihovom poslovnom i osobnom rastu i razvoju.

shimmer fallback
shimmer fallback

Zeleni tjedan RTL će obilježavati i sa svojim gledateljima - i to putem svog glavnog kanala, RTL Kockice i platforme PLAY.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svom glavnom kanalu Zeleni tjedan spektakularnom dokumentarnom serijom 'Godine opasnog življenja' - od ponedjeljka do petka nakon RTL Direkta i Stanja nacije. Nagrađivani dokumentarac potpisuju Arnold Schwarzenegger, James Cameron i Jerry Weintraub. Dokumentarna serija prati zvijezde poput Davida Lettermana, Jacka Blacka, Gisele Bündchen i Sigourney Weaver koji na putovanjima svijetom otkrivaju goruća pitanja nezapamćenih promjena u svjetskoj klimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

U subotu, 10. lipnja, na RTL-u će se prikazati filmski hit 'Dan poslije sutra'. Radnja filma obrađuje posljedice globalnog zatopljenja. Kada globalno zatopljenje počne uzrokovati neslućene tragedije po cijelom svijetu, iskusni će se stručnjak za klimu Jack Hall (Dennis Quaid) uputiti u bezumnu borbu s temperaturama daleko ispod ništice kako bi prevalio dalek put od Washingtona do New Yorka, suprotan smjeru svih ostalih koji bježe na topliji jug, te spasio svoga sina Sama (Jake Gyllenhaal).

Specijalizirani kanal za najmlađe, RTL Kockica nastavlja svoju misiju obrazovanja i zabave za najmlađe. Od ponedjeljka do petka najmlađi će gledati 'Prijatelje planeta', 'Tajne vrta', 'Male izviđače' te prigodne 'Crteže dana'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

'Prijatelji planeta' su edukativno-zabavan serijal RTL Kockice posvećen ekologiji. U njemu naša najmlađa voditeljica Lucija upoznaje Kockiće s važnosti očuvanja prirode i približava koncept održivog načina života. Najmlađi se mogu pridružiti Luciji u eko avanturi, postati prijatelji planeta i naučiti sve o važnosti štednje vode, recikliranju, sadnji drveća, zamjeni plastičnih vrećica platnenim i mnogim drugim ekološkim temama.

'Tajne vrta' serijal je domaće produkcije, a posvećen je vrtnim radinostima. Serijal je nastao u suradnji s kreativkom Desire Crnković, velikom zaljubljenicom u hortikulturu. Naime, upravo ona sa svojim mališanima otvara vrata svog vrta i otkiva sve tajne njegove ljepote. Ovo veselo društvo, uz voditeljicu Tatjanu Horvatić, pokazuje nam kako napraviti mali staklenik, hotel za kukce, vode nas u svijet vrijednih pčela, ali i nude savjete kako uzgojiti vlastito bobičasto voće. Uz to, ne boje se zaprljati ruke kako bi sami zasadili nadraže cvijeće ili pak ubrali svježe povrće iz vlastitog povrtnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

'Mali izviđači' serijal je RTL Kockice u kojemu uz pomoć malih izviđača učimo o prirodi i snalaženju u njoj. Kako podići šator, vezati čvorove ili se na nepoznatome prostoru snaći uz pomoć kompasa, samo su neki od korisnih trikova koji će na zabavan i poučan način biti predstavljeni najmlađim gledateljima. Uz već dobro poznati voditeljski par Davora Balažin i Tatjanu Horvatić sve je zabavnije, pa tako u ovom formatu ne manjka igre i zabave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Crtež dana' tijekom prigodnim crtežima će obilježiti Zeleni tjedan pa će najmlađi moći pokazati svoje vještine te se usto upoznati s ekološkim terminima i problemima s kojima se naš planet suočava.

shimmer fallback
shimmer fallback

U subotu, 10. lipnja, u poslijepodnevnom terminu na RTL Kockici najmlađi će moći uživati u obiteljskom spektaklu 'Ples malog pingvina 2'. Radnja prati Erika, koji pronalazi novi smisao u filozofiji čudnog letećeg pingvina Svena. Sve počinje Erikovim bijegom s Ramonom i dvojicom prijatelja jer se, kao njegov otac, Erik razlikuje od ostalih pingvina. Međutim, on ne zna ni pjevati ni plesati, iako, zapjeva kada je najpotrebnije. Mumble ih pronalazi i vodi kući, ali tada shvaćaju da je cijela njihova zajednica zarobljena ledom, a na družini je sada da ih spasi.

RTL-ova streaming platforma PLAY donosi niz sjajnih besplatnih sadržaja za najmlađe. 'Pustolovine braće Kratt', 'Prijatelji planeta', 'Baby Zoo', 'Život na farmi', ' Eko Limach' i 'Tajne vrta' donose prigodne priče o očuvanju okoliša te životinjskih i biljnih vrsta. Roditelji sa svojim najmlađima mogu odabrati i konzumirati sadržaj bilo kada i bilo gdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

'Ne selite, obnovite' kreatorice Sarah Beeny na PLAY Premiumu oduševit će sve obožavatelje lifestyle emisija za uređenje doma. Revolucionarni novi format donosi kombinaciju pametne tehnologije, dizajna i osobne priče svakog domaćinstva. Sarah ima misiju - dokazati da je bolje i jeftinije preispitati i preoblikovati svoj posjed nego preseliti. Održivost životnog prostora jedan je od načina na koje čuvamo i okoliš, a Sarah Beeny sjajno demonstrira kako iz našeg prostora izvući najbolje.

'Ledena kolonija' znanstveno-fantastični film koji prikazuje Zemlju prekrivenu ledom i snijegom, a preživjeli žive u nastambama zvanim Kolonije. Kada ljudi iz Kolonije 5 pošalju signal za uzbunu, vođa Kolonije 7 Briggs (Laurence Fishburne) organizira ekspediciju ne bi li istražio što se događa.

shimmer fallback
shimmer fallback

'Hrabri mališan 1 i 2' priča je postavljena u mikrosvijet insekata i počinje kada mladi par nakon piknika u prirodi ostavi iza sebe ostatke hrane koja bi grupi crnih mrava mogla biti ulov godine. Animirana avantura pokazuje važnost svakog bića u ekosustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kapetan fantastični' nagrađivani je film koji obrađuje priču o samohranom ocu šestero djece, koji živi duboko u američkoj šumi, daleko od okova moderne civilizacije. Viggu Mortensenu uloga je donijela nominacije za brojne nagrade, uključujući Oscara, Zlatni globus i BAFTA-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

'Pokrenimo se zajedno!' Zeleni tjedan na RTL-u od 5. – 10. lipnja.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo