ZAUSTAVITE ŠTETU NA VRIJEME / Zubarica otkrila koliko paste za zube nam je dovoljno za jedno četkanje i vjerojatno je koristite previše

Zubarica je usporedila količinu paste za zube koju vidimo na reklamama s onom koja nam je zaista dovoljna

21.7.2021.
22:53
Screenshot/TikTok

Ako ste mislili da će vam dah biti svježiji ako pretjerate s količinom zubne paste, promislite ponovno jer to zapravo može biti štetno po vaše zube, piše The Sun.

Zubarica K. Sarvendran na TikToku je otkrila koliko paste za zube nam treba pri jednom četkanju i vjerojatno je koristite previše.

Pokazalo je točnu količinu za odrasle, a suprotno onome što vidite u reklamama - nije potrebno pastom prekriti cijelu glavu četkice.

"Ovoliko paste vam pokazuju u reklamama, što je apsolutno nepotrebno. Treba vam samo količina veličine graške, to je sasvim dovoljno", naglasila je dr. Sarvendran.

Komentatori su bili šokirani ovim otkrićem i priznali su da su dosad pretjerivali s pastom.

Oštećenja zubi

Prethodno je dokazano da prevelike količine paste mogu oštetiti zube, točnije caklinu. Naime, u sastojcima su abrazivi koji mogu izbrusiti i stanjiti caklinu, ovisno o tome koliko brzo, dugo i jako svakodnevno četkate zube.

U izvješću koje je International Dental Journal objavio 2011. otkriveno je i da zubi neće postati bjelji ako ih češće četkate. "Zapravo se dogodi potpuno suprotno. Caklina postaje tanja, a dentin je bliže površini, što rezultira tamnijim izgledom zubi", stoji u studiji.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen