OGLAS

mjera je bitna / Znate li koliko badema dnevno smijemo pojesti?

Image
Foto: Pixabay

Neizmjerno je bolje umjesto vrećice čipsa uz dobar film pojesti zdjelicu badema. No, ni to nije preporučljivo. Evo zašto

14.9.2018.
8:55
Pixabay
VOYO logo

Bademi spadaju u namirnice izuzetno dobre za zdravlje. Iako obiluju mastima, sadrže i mnogo proteina i vlakana, antioksidansa, minerala i vitamina. Ipak, postoji mjera koje bismo se trebali držati u konzumaciji badema, a to nije puna zdjelica koju ćemo pojesti dok navečer gledamo neki dobar film.

"Sigurna" količina badema  je između 30 i 40 grama, što je otprilike od 23 do 40 komada. Evo zašto. 30 grama badema sadrži 164 kalorije, šest grama proteina, 14 grama masti (od čega je jedan gram zasićnih masnih kiselina), šest grama ugljikohidrata, tri grama vlakana i gram šećera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, ako pojedemo 30 grama badema u organizam ćemo unijeti 164 kalorije, što znači da 100 grama badema ima četvrtinu preporučene dnevne doze. Nekako vjerujemo da ne živite samo na bademima... pa je to jedan od razloga da ne pretjerujete s njima, osobito ako želite skinuti pokoji kilogram.

"Bademi su bogati monozasićenim masnim kiselinama koje su dobre za srce. One snižavaju loš kolesterol i podižu dobar ", kaže nutricionistica Grace Derocha za Women's Health te dodaje kako su bademi zaista odlična namirnica, a najviše ćemo izvući iz njih budemo li ih jeli u odgovarajućim količinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
John wick 2
default_cta
VOYO logo