opasne zamke / Znate li koje opasnosti krije masturbacija u trudnoći?

Image
Foto: Pexels

Trudnoća može pojačati libido kod žena, a razlog pojačanoj seksualnoj želji su porast razine progesterona i estrogena u tijelu

23.5.2019.
12:56
Pexels
VOYO logo

Trudnoća se iz više razloga naziva drugim stanjem. Tijekom tih devet mjeseci vrijede neka nova pravila, javljaju se neki novi osjećaji, a mučnine i umor mogu dovesti do toga da trudnica uopće nema libida.

No s druge strane, trudnoća može pojačati libido kod žena, a razlog pojačanoj seksualnoj želji su porast razine progesterona i estrogena u tijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina liječnika složit će se da je masturbacija tijekom trudnoće dobrodošla jer opušta tijelo, potiče cirkulaciju, poboljšava kvalitetu sna, potiče lučenje endorfina i ublažava bolobe. No ipak, postoje situacije u kojima će liječnik savjetovati trudnici da se suzdrži.

Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada trudnice trebaju izbjegavati masturbaciju?

U slučaju komplikacija u trudnoći ili opasnosti od prijevremenog porođaja trudnice ne bi trebale masturbirati jer kod ovog drugog slučaja čak i kontrakcije koje uzrokuje orgazam mogu izazvati trudove. Stoga, samozadovoljavanje se savjetuje izbjegavati u ovim slučajevima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • kod placente previe ili predležeće posteljice
  • kod oslabljenog cerviksa
  • ako je ranija trudnoća završila prijevremenim porođajem
  • kod vaginalnog krvarenja
  • kod vaginalnih infekcija

Masturbacija može uzrokovati ranice, osobito ako žena ima dulje nokte, a to može dovesti do infekcija potencijalno opasnih za plod. Kako biste ovaj rizik sveli na minimum, režite nokte iobavezno perite ruke i seksualne igračke prije korištenja.

Druga mjera opreza je da seksualno pomagalo prekrijete kondomom prije uporabe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O seksualnim aktivnostima u trudnoći najbolje se je posavjetovati s ginekologom. Ako je trudnoća uredna, zabrana ne bi trebalo biti, a ako postoje potencijalne komplikacije, liječnik će vas i partnera uputiti kako da svoj seksualni život prilagodite trenutnoj situaciji. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​​Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!


Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo