veliko otkriće / Znanstvenici vjeruju da imaju lijek za rak i da će uskoro biti dostupan pacijentima

Image
Foto: Pexels

Naš tretman protiv raka pokazat će rezultate već prvog dana uzimanja, terapija 'će trajati nekoliko tjedana i neće imati nuspojave ili će one biti minimalne', kažu tvrici lijeka

10.6.2019.
15:43
Pexels
VOYO logo

Izraelski znanstvenici vjeruju da su pronašli lijek za rak i da će ga moći dati pacijentima unutar godine dana.

Novine Jerusalem Post objavile su da je mali tim stručnjaka razvio terapiju koja djeluje slično kao antibiotik. Zove se MuTaTo (multi-target-toxin), a dizajniran je tako da uništava stanice raka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

"Naš tretman protiv raka pokazat će rezultate već prvog dana uzimanja, terapija će trajati nekoliko tjedana i neće imati nuspojave ili će one biti minimalne. Također, bit će puno jeftinija od postojećih terapija na tržštu", kaže Dan Arido, jedan od tvoraca ovog lijeka. On je još u siječnju najavio da će do kraja godine tvrtka za koju radi imati kompletan lijek za rak., asad je to još realnije za očekivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacijenti će dobivati personaliziranu terapiju, ovisno o njihovom stanju.  "Pobrinuli smo se da na liječenje neće utjecati mutacije. Naime, stanice raka mogu mutirati na način da su rak odbacuje receptore koji su meta lijeku", kaže dr. Illan Morad.

"Za razliku od drugih terapija koje napadaju receptore po jednom, naša ih napada triput odjednom.  Čakni rak ne može mutirati tako brzo", dodaje Morad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo