Živjele smo u velikoj zabludi: Najčešći mitovi o njezi kože koje morate ignorirati

Image
Foto: Giphy

Postoje mnogi mitovi o njezi kože koji narušavaju vašu rutinu uljepšavanja, ali i ravnotežu vašeg novčanika. Neki od njih bazirani su na znanstvenim otkrićima, neki su tek puka izmišljotina.

4.8.2016.
10:00
Giphy
Play logo

Mit: Pore se mogu suziti

Činjenica: Nemoguće je smanjiti veličinu proširenih pora. U njihovu izgledu važne uloge igraju genetika i dob, ali možete poduzeti neke korake kako biste spriječili da se prošire više od svoje prirodne veličine. Ritual nježnog čišćenja pora održava ih čistima i nezačepljenima, ali i 'gipkijima' pa ih je mnogo lakše očistiti od nečistoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mit: Čokolada uzrokuje akne

Činjenica: Ova je slastica desetljećima na lošem glasu, ali ne postoji znanstveni dokaz koji bi potvrdio da čokolada zaista uzrokuje probleme kože. Štoviše, hormoni i stres glavni su uzroci nastanka akni i prištića. Naravno, prekomjerne količine masne hrane mogu biti pogubne za zdravlje i ljepotu vaše kože, ali dnevna doza tamne čokolade potpuno je bezopasna, pa čak i dobra za srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mit: Zauvijek ćete biti zadovoljni svojom hidratantnom kremom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica: Ako nije slomljeno, nemojte ni popravljati, ali ne očekujte da će vaša čudesna krema uvijek ostavljati jednako dobre rezultate. Koža je dinamična, njena tekstura uvelike se mijenja zajedno s godišnjim dobima, pa se svakako pobrinite za dnevne potrebe svoje kože.

Mit: Sto posto prirodno znači sto posto dobro

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica: 'Prirodno' je dosta opušten izraz, a velike tvrtke prolaze ispod radara s korištenjem ovog pojma u svakojake svrhe. Čak i ako je samo jedan od mnogobrojnih sastojaka organski, ostatak može biti čista sintetika ili čak otrov. Uzmite si malo vremena i proučite svaki sastojak proizvoda prije nego što za njega date novac.

Mit: Antiage kreme mogu poništiti nastalu štetu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica: Ne postoji nešto poput čuda u bočici, ali postoje načini kojima se može vratiti vrijeme. Barem naizgled. Dok se ne možete u potpunosti boriti protiv opuštene kože, snažni antioksidansi i retinol 'napumpaju' kožu i hidratiziraju je, zbog čega ona postaje glatka i sjajna. Korištenjem proizvoda koji u sebi sadrže retinol i hidratantne formule pomoći ćete svojoj koži da izgleda zdravije.

Mit: Kreme za sunčanje su samo za ljeto

Činjenica: Ne želimo vas obasipati znanstvenim činjenicama, ali Sunce je Zemlji bliže zimi nego ljeti, a njegove zrake itekako su opasne. UVA radijacija, uzrok starenja i raka kože, prisutna je neprestano tijekom cijele godine, pa ne znači da tijekom oblačnog dana možete preskočiti nanošenje kreme za sunčanje. Također, vaša tonirana krema nije dovoljna, pa ispod vašeg make-upa imajte sloj kreme za sunčanje koja će vas štititi od štetnih sunčevih utjecaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Mit: Iznimno skupe kreme ostavljaju bolji učinak

Činjenica: Većina aktivnih sastojaka koje možemo naći u kremama protiv bora slična je bez obzira na ime pod kojim se prodaju, bilo to u ljekarni ili za to specijaliziranoj prodavaonici. Pronađite sastojke u skupocjenim kremama i proizvodima za čišćenje kože koji provjereno djeluju, pa zatim pronađite jeftiniji i pristupačniji ekvivalent takve kreme.

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo