ŽENE OVO MASOVNO GURAJU U VAGINU, LIJEČNICI U ŠOKU: / 'Ne radite to, navući ćete opasnu infekciju i umrijeti!'

Image
Foto: Getty

Ne postoji nijedan dokaz o učinkovitosti toga postupka, ali je zato evidentan visok rizik

19.1.2019.
9:15
Getty
Play logo

Medicinski stručnjaci obrušili su se na magazin Marie Claire UK, nakon što je u njemu izašao članak koji sugerira ženama da stavljanje peršina u vaginu potiče mjesečnicu. Detaljno su objašnjene tehnike koje navodno pomažu ustabiliti menstrualni ciklus. Osim vježbanja te jedenja ananasa i đumbira, savjetuje se i stavljanje peršina u vaginu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Jako glup potez

"Peršin pomaže omekšati cerviks i regulirati hormonske neravnoteže zbog kojih vam mjesečnica može kasniti. Ako ne možete pronaći jelo bazirano na peršinu, ne paničarite - najučinkovitije su metode pijenje čaja od peršina te izravno umetanje biljke u vaginu", piše u članku Marie Claire UK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČAJ OD MAJČINE DUŠICE ILI TIMIJANA: /

Ljekovita biljka pomaže kod gotovo svake tjelesne tegobe

Potonja tehnika svoj uspjeh duguje, sudeći prema članku, činjenici da peršin u sebi sadrži supstanciju koja potiče menstrualni tok. Ipak, brojni su se stručnjaci podigli na noge i upozorili da umetanje peršina u vaginu nije pametna ideja.

shimmer fallback
shimmer fallback

Možete umrijeti

"Ne postoji nijedan dokaz o učinkovitosti toga postupka, ali je zato evidentan visok rizik od ozbiljnih posljedica, s obzirom na to da su poznati i slučajevi sa smrtnim ishodom. Savjetujem ženama da ništa ne umeću u vaginu osim ako su dobili striktne liječničke upute da tako učine", izjavila je dr. Shazia Malik za Independent.

Peršin se od davnina koristio u kućnim metodama poticanja menstruacije i pobačaja, ali stavljanje biljke u vaginu može uzrokovati opasne infekcije, pa čak dovesti i do smrti. Jedan takav slučaj već je zabilježen u Argentini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo