Play ponuda

Žena je zaradila opaku infekciju očiju nakon što je godinama spavala na istoj posteljini (i izgleda prilično grozno)

Image
Foto: thinkstock

Ovo su prizori koje ne želite gledati ujutro (ili bilo kad), ali su ujedno i vrlo važno upozorenje

18.12.2017.
10:30
thinkstock
Play ponuda

Koliko često mijenjaš jastučnice i posteljinu na kojima spavaš? Ne baš prečesto? Nakon ovoga bi možda mogla malo razmisliti o tome, mi svakako jesmo...

Naime, jedna je žena zaradila opaku infekciju na očima i trepavicama, na kojima su joj se skupile stotine termita, a čim je zbog kroničnog crvenila i svraba očiju napokon otišla u bolnicu, liječnici su joj dijagnosticirali blefaritis, piše The Sun.

Ovo je upozorenje za sve

shimmer fallback
shimmer fallback

Znamo da ovo baš i nisu prizori koje želite vidjeti ujutro, ili ikada, ali vrlo je važno upozoriti na opasnost koja prijeti zbog nečistoće mjesta u kojem svake noći spavate.

Važno je znati kako je koža svakog od nas mjesto na kojem se skupljaju mikroskopske stjenice i termiti koje ne možemo vidjeti golim okom, ali oni postaju problem tek kad im damo mjesto na kojem će se razmnožavati, kao što je to ova žena činila namjerno spavajući u prljavoj posteljini (nije je promijenila od 2012. godine!). Također, slična vam se stvar može dogoditi i ako ne perete lice od šminke prije spavanja ili ako ga ne čistite temeljito...

Na svu sreću, pogotovo na sreću ove žene, ovu je infekciju lako izliječiti, a za to su potrebne antibiotske kapi i nekoliko lekcija o čistoći i higijeni. A ista lekcija vrijedi i za sve nas.

Play ponuda
Play ponuda