Naime, najnovije istraživanje sveučilišta Scranton otkrilo je kako kokice imaju više antioksidansa od voća i povrća! I ne samo to, već i kukuruzna opna (da, baš ona koja vam se uvijek zaglavi među zubima) ima veoma visoku koncentraciju vlakana i druge veoma korisne sastojke.
'To je pravo zlato naše prehrane', kazao je profesor kemije Joe Vinson koji je vodio ovo istraživanje. 'Čini se da su kokice savršene grickalice. To je jedina brza hrana koja sadrži sto posto neobrađeno prirodno zrno. Samo jedna žlica pruža vam 70 posto dnevnih potreba za žitaricama', tvrdi ovaj znanstvenik i dodaje kako ljudi ne jedu dovoljno žitarica, zbog čega su kokice odlično rješenje za taj problem.
Osim toga, kokice također imaju više polifenola od voća, a to su moćni antioksidansi koji štite naš organizam. No, ne zaboravite kako su kokice iz mikrovalne pećnice nezdravije i masnije od kućnih, a sadrže i neke štetne kemikalije. Još kada bi znanstvenici otkrili i kako su nachosi zdravi, nikako ne bismo napuštali kino.