Jedete li jaja za doručak duže ćete ostati siti
Ako ujutro jedete jaja umjesto primjerice tosta ili žitnih pahuljica ostat ćete duže siti jer upravo proteini i masti koji se nalaze u jajima duže održavaju razinu energije u vašem organizmu.
Jaja za dobru liniju
Istraživanja su pokazala da oni koji ujutro jedu jaja imaju manju mogućnost udebljati se, od onih koji konzumiraju, primjerice, peciva.
Jaja, osim što su, dakle, odličan izvor proteina, imaju i značajne količine vitamina i minerala, te drugih vrijednih nutrijenata.
Cijena im je pristupačna
U usporedbi s cijenama mesa, pogotovo crvenog, jaja su relativno jeftina.
Izvor su D vitamina i dobra su za vid
Jaja pomažu razvoju mozga i pamćenja, te su dobar izvor D vitamina koji mnogima nedostaje u organizmu. Također, jaja su dobra za vid.
Novije studije su pokazale da današnja jaja sadrže oko 20 posto manje masnoće, 13 posto manje kalorija i 10 posto manje kolesterola nego prije 30 godina, zbog čega su dugo vremena bila na listi namirnica koje je bilo preporučljiva konzumirati s oprezom.