Zašto biste obavezno trebali staviti žlicu šećera u šampon kad perete kosu

Image
Foto: Giphy

Ovo je za sve koji se ne mogu odvojiti od suhog šampona

25.1.2017.
15:00
Giphy
Play logo

Otkako se na suhe šampone sve više gleda negativno jer isušuju tjeme, u potrazi smo za boljim rješenjima za naše vlasište. Bili mi toga svjesni ili ne, vlasištu je također potrebno čišćenje, hidratacija i piling, baš kao i ostatku tijela.

Pilingiranje vlasišta je, dakako, nešto teže zbog kose, no na tržištu se mogu naći specijalizirani pilinzi za vlasište. To su u biti šamponi sa sitnim česticama koje se mogu osjetiti pod prstima, a uklanjanju mrtve stanice kože s glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješenje se nalazi u kuhinji

shimmer fallback
shimmer fallback

Ti piling-šamponi su obično skupi, a da ne biste bacali novac tamo gdje nije potrebno, rješenje se nalazi u kuhinji. Dr. Francesca Fusco, dermatologinja na Wexler Dermatology, kaže kako je alternativa ovakvim šamponima samo šaka šećera, piše Cosmopolitan.

"Dodavanje šake šećera u količinu šampona koju obično koristite za šamponiranje, nježno će oljuštiti mrtve stanice kože i prljavštinu, a isprat će se bez problema", napominje Fusco.

Play logo

Ovako se učinkovito skida i nataloženi lak ili suhi šampon s tjemena, a kosa je čista, lepršava i mekana. Dakako, treba pripaziti da ovakakv tretman ne radite često jer možete oštetiti kožu na glavi i izbaciti iz ravnoteže prirodna ulja na tjemenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednom u 2-3 tjedna je sasvim dovoljno, ali učestalost opet ovisi o općem stanju vašeg vlasišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo