Play ponuda

ZAMOLILA STRANCE DA JE FOTOŠOPIRAJU: / Nutricionistica testirala što se smatra lijepim, rezultat ju šokirao

Image
Foto: Instagram

'Nevjerojatno je koliko su mi kilograma maknuli s fotografija'

19.9.2018.
22:16
Instagram
Play ponuda

Kada je nutricionistica Lyndi Cohen (28) provela društveni eksperiment, nije očekivala da će rezultat biti toliko šokantan. Bujna Australka podijelila je nekoliko fotografija sebe u badiću te zamolila strance da je fotošopiraju kako bi izgledala ljepše. "Oni su kreirali slike za koje su smatrali da su prekrasne i zdrave, a to me najviše brine", kazala je za Daily Mail.

U dorađenoj verziji sebe, Cohen je znatno mršavija. I ne samo to, "uklonili su mi madež s ramena i čak smanjili strukturu mojih kostiju". "Zdrave sam težine iako nećete vidjeti ženu moje građe u medijima - osim ako je o pozitivnosti tijela i tada će se smatrati hrabrom", rekla je nutricionistica.

Iskrivljena slika u medijima

"Nevjerojatno je koliko su mi kilograma maknuli s fotografija. Procjenjujem da su skinuli negdje između 10 i 20 kila u ružičastom bikiniju, što bi značilo da sam prema indeksu tjelesne mase pothranjena", objasnila je.

Image
STALNO PROVLAČITE FOTKE KROZ FILTERE? /

Neće vam se svidjeti ova novost, radije se odviknite na vrijeme

Image
STALNO PROVLAČITE FOTKE KROZ FILTERE? /

Neće vam se svidjeti ova novost, radije se odviknite na vrijeme

Slike je objavila na društvenim mrežama jer je željela da javnost za promjenu vidi normalno ljudsko tijelo. "Kada stalno gledamo fotošopirane verzije već mršavih ljudi, teško je razmišljati o ljepoti i zdravlju. Kažem vam, prijatelji, nema ništa loše u mojoj strukturi kostiju, mom madežu, trbuhu i prirodnom obliku tijela", poručila je Cohen.

Što bi bilo kad bi bilo

"Problem je u tome što je svaka fotka koju vidimo uređena i zbog toga se pitamo jesu li 'šlaufići' na trbuhu zapravo zdravi. Ja nisam plus size, nisam ni manekenske građe. Taman sam u sredini i pucam od zdravlja", ustvrdila je mlada stručnjakinja.

Ovo nije prvi put da je simpatična Australka poslala svoju poruku o pozitivnosti tijela. U prošlosti je također objavljivala usporedne fotografije sebe kojima je dočarala što ljudi obično objavljuju na društvenim mrežama, a što brišu. "Što kad bi u medijima bilo više tijela poput mojega? Bi li tada bilo lakše prihvatiti svoje tijelo kakvo jest?", pita se Cohen.

Play ponuda
Play ponuda