Kakve gaće nosite? Nakon ovoga ćete jako dobro promisliti

shimmer fallback

Već su provedena brojna istraživanja vezana uz neplodnost, a novo sugerira da je za zdrave spermije vrlo važno i donje rublje kojeg nosite.

14.1.2015.
11:07
Play logo

Nakon dugotrajnog istraživanja, znanstvenici su zaključili da nije bitan samo oblik donjeg rublja već i materijal od kojeg su napravljene.

Zbog toga se preporučuje nošenje širokih bokserica, koje dopuštaju mošnjama potreban manevarski prostor kako bi se prilagođavale toplini i grijale ili hladile testise po potrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usko donje rublje ne samo da može biti neudobno nego može i štetiti proizvodnji spermija jer sva istraživanja ukazuju na to da oni koji nose šire donje rublje (ili ga ne nose uopće) dosljedno imaju veći broj zdravih i manji broj nezdravih spermija.

Osim na plodnost, donje rublje može i na druge načine utjecati na zdravlje muškarca pa se tako savjetuje nošenje pamuka koji je idealan za gaće jer je prozračan i upija. Materijali poput svile i sintetike nemaju jednako dobre karakteristike pa u području prepona stvaraju klimu pogodnu za razvoj gljivičnih infekcija, osipa i sličnih tegoba.

Play logo

No, kod nekih muškaraca javlja se i povremena bol u testisima, bilo kao posljedica bolesti, vazektomije ili nekih drugih faktora. Njima se savjetuje privremeno nošenje pripijenog rublja, koje bi trebalo smanjiti ili potpuno odstraniti bolove..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste do sada nosili isključivo usko donje rublje i bojite se za svoju plodnost, imajte na umu da je istraživanje na životinjama pokazalo da promjena tkanine i kroja može 'ozdraviti' vaše spermije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo