Play ponuda

Visoke pete joj uništile život: 'Ne mogu vjerovati da sam zbog njih ostala bez noge'

Image

Lorraine Burnett 37-godišnja je Britanka koja je podijelila svoje traumatično iskustvo sa ženama nakon kobne posljedice nošenja štikli

27.12.2016.
12:49
Play ponuda

Naime, Lorraine je tijekom 2008. godine na jednoj blagdanskoj zabavi nosila potpetice od 12 centimetara, a koje su je cijelu noć žuljale. Nakon toga je dobila otok i žuljeve, ali je mislila da to nije ništa strašno te je mislila da će proći. Na lijevoj nozi je imala najveći žulj, ali nije tome pridodavala veliku pažnju.

"Znala sam da ga trebam očistiti i mislila sam da će sve biti u redu. No, nakon tjedan dana bolovi su samo postali gori pa sam otišla liječniku koji mi je dao antibiotike", ispričala je.

Antibiotici nisu pomogli

Situacija je bila gora nego što su ona i liječnik mislili. Antibiotici nisu smanjili njezine bolove, a noga je sve više oticala i bila sve bolnija da nije mogla više niti hodati.

Njezina borba s gadnom infekcijom koju je dobila trajala je čak dvije godine, a liječnici su joj na kraju rekli kako će joj morati amputirati donji dio lijeve noge. "Boli me srce kad pomislim da sam zbog cipela ostala bez noge", komentirala je za britanske medije te dodala: "Morala sam pristati na amputaciju kako bih spriječila širenje infekcije jer imam dijabetes i nikako nisam mogla zacijeliti do kraja." Naime, ljudi koji boluju od dijabetesa imaju oštećene živce te slabiju cirkulaciju pa je teže detektirati neku ozbiljniju povredu te njihove rane sporo ili puno teže prolaze.

Život joj se promijenio

Nakon amputacije je morala dati otkaz na poslu, a njezin život se drastično promijenio. "Od osobe koja je voljela izlaziti s društvom postala sam netko tko ne izlazi iz kuće", ispričala je. Sad skuplja novce kako bi kupila novu protezu, nešto napredniju od one standardne koja se dobiva preko zdravstvenog osiguranja, jer želi ponovno živjeti aktivno. Na put prema povratku u društvo odlučila je krenuti tako da prvo otvoreno progovori o onome što joj se dogodilo.

Play ponuda
Play ponuda