Play ponuda

VIDEO: / Rodila kod kuće i ostala bez ruku i nogu

shimmer fallback

Četrdesetjednogodišnja majka troje djece Katy Hayes nakon poroda se borila s bakterijom koja joj je ubrzano izjedala tkivo.

18.5.2010.
12:32
Play ponuda

Katy Hayes se nakon poroda, koji se igrom slučaja dogodio u njenom domu, zarazila invazivnom grupom streptokoka A. Ubrzo je izgubila svijest, pala u komu i probudila se bez ijednog uda.

"Nakon poroda je sve bilo dobro. Bila je umorna, ali to se moglo očekivati," prisjeća se njen suprug Al Hayes govoreći o danima nakon poroda, u veljači, u njihovom domu u Houstonu.

Nitko nije očekivao da će samo par tjedana kasnije morati potpisati odobrenje za amputaciju supruginih nogu i ruku dok je ona padala u komu.

"To je bio najgori dan u mom životu. No, Katy zna zašto sam to morao odobriti – morao sam joj spasiti život... Prije ovoga Katy je bila sasvim zdrava, trčala je pola maratona i vježbala jogu četiri dana prije poroda. Vježbala je pet puta tjedno," rekao je.

No, zbog sve većih bolova u trbuhu, četiri dana nakon poroda suprug ju je odveo u bolnicu. Liječnici su mu objasnili, jer je ona već izgubila svijest, da je zaražena invazivnom grupom streptokoka A.

Vene i arterije bile su ozbiljno oštećene, koža se gulila, a otkazali su joj i pluća, bubrezi i jetra. Liječnici su smatrali da Katy ima samo pet posto šansi za preživljavanje, no suprug nije odustajao od borbe za njen život i rekao im je da ne odustaju.

"Pravo je čudo da sam živa. Zahvalna sam, jako sam zahvalna. Ne bih bila uz svoju djecu da mi nisu odsjekli udove", kaže Katy, dodajući da će uskoro staviti proteze kako bi se mogla kretati i brinuti za djecu.

Bakterija, koja je napala Katy, u prošlosti je bila pogubna za brojne rodilje, no danas je vrlo rijetka.

Prethodni članci:

arti-200910070148006 arti-200905210020006

Play ponuda
Play ponuda