Play ponuda

Usporite biološki sat kože: U ova četiri sjajna trika odgodit ćete bore i sačuvati elastičnost

Image
Foto: Thinkstock, MiMaLeFi

Previše šećera u prehrani može narušiti sposobnost organizma da obnovi rezerve kolagena

17.9.2016.
16:05
Thinkstock, MiMaLeFi
Play ponuda

Iako je starenje prirodna pojava, svi želimo što duže i bez injekcija sačuvati najbolje karakteristike kože iz prošlih vremena - svježinu, elastičnost, blistavost i čvrstoću.

Ovo su savjeti kojih se dobro držati.

Pijte vodu

Svakodnevna optimalna hidratacija omogućava oksidativan proces u koži, koji je važan zbog neutraliziranja djelovanja slobodnih radikala. Ako se koži ne osigura dovoljno vlage, sitne bore bit će uočljivije, a koža se neće moći regenerirati, što će prouzrokovati nova oštećenja.

Oslonite se na hijaluronsku kiselinu

Već godinama ova učinkovita i sigurna prirodna tvar, koja se nalazi i u našem tijelu, sasvim je opravdano obavezan sastojak antiage preparata za njegu. Za nju je znanstveno dokazano da na duže staze smanjuje pojavu sitnih bora, intenzivno hidratizira kožu i ima antiupalni učinak.

Stimulirajte proces obnove stanica

S godinama, ovaj proces se usporava, a sloj izumrlih stanica zadržava se na površini kože. Zbog toga lice gubi mladenački sjaj i boju. Piling u kućnim uvjetima do dva puta tjedno (ovisno o osjetljivosti kože) brz je, djelotvoran i siguran način da se oslobodite sloja izumrlih stanica i vratite svježinu licu.

Osim toga, uklanjanjem ovog sloja i penetracija aktivnih sastojaka svih kozmetičkih preparata koje koristite bit će djelotvornija.

Neka vam taština bude saveznik

Nemamo namjeru držati vam lekcije - samo pročitajte ove činjenice i sami odlučite što ćete raditi. Duhanski dim uništava kolagen i elastin u koži i zajamčeno izaziva pojavu većeg brojabora, gubitak sjaja i proširene vene.

Vino je možda korisno za srce, ali više od jedne čaše alkohola povećava razinu inflamatornih tvari u krvi, što s vremenom može ubrzati opuštanje kože.

Također, pojedini znanstvenici vjeruju kako previše šećera u prehrani može narušiti sposobnost organizma da obnovi rezerve kolagena.

Play ponuda
Play ponuda