Ljeto je počelo / Trljaju vam se bedra? Spriječite neugodno crvenilo i peckanje

Image
Foto: Thinkstock

Uz ljetne vrućine dolaze i kratke hlačice, a one, pak, donose neugodno trljanje bedra o bedro

5.7.2018.
8:45
Thinkstock
VOYO logo
Image

Pronašli smo najbolja rješenja za ljetne 'beauty' probleme

Image

Pronašli smo najbolja rješenja za ljetne 'beauty' probleme

Neke sretnice imaju rupu među bedrima, ali ostatak ženskog svijeta često pati od neugodnog trenja koje uzrokuje crvenilo, osip i peckanje. Posebno se ova tegoba javlja za vrijeme ljetnih mjeseci kada nosimo kratku odjeću pa koža nije zaštićena. 

Dolazi do trenja kože između bedara koje oštećuje vanjski sloj kože. Uz to, pojačano znojenje ljeti dovodi do nakupljanja vlage na koži, a to je dodatno nadražuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, postoje jednostavna, a učinkovita rješenja zbog kojih se više nećete u češkati u javnosti ili nositi duge hlače na +30 stupnjeva. 

Balzam za usne

Balzam za usne čini kožu više skliskom i podatnijom pa može spriječiti trenje kože do kojeg dolazi usred trljanja bedra o bedro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vazelin

Sličan učinak ima i vazelin koji lubricira područje između nogu i onemogućava trenje, ali može i nahraniti i izliječiti već oštećenu kožu. Međutim, on je masniji i teži od običnog balzama za usne. 

Specijalizirani pripravci

Ako ne želite improvizirati, već uložiti u profesionalnu zaštitu onda se odlučite na jedan od mnogih specijaliziranih sredstava napravljenih upravo za ovu ljetnu muku. Odlična su opcija za ljude koji se ne žele 'zabavljati' s masnoćom na bedrima, a mogu se koristiti i kao prevencija za žuljeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trake

Postoje i trake dizajnirane da zaštite najizloženije područje bedara od trljanja. Izrađene su od posebnog materijala koji ne klizi s kože, imaju silikon, a većina ih izgleda kao savršeni modni dodatak. Jeftinija verzija traka je univerzalni spandex, ali u njemu bi vam mogla biti prevruće.

Baby puderi

Baby puderi napravljeni su kako bi upijali vlagu pa su zato odlično sredstvo u borbi protiv crvenila i osipa na bedrima. Postoje razne marke baby pudera pa ga možete nabaviti po povoljnim cijenama, a blagotvorno djeluje i na već iritiranu kožu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo