kraljice ljeta /

Tri jednostavna i fina recepta s tikvicama koji će vas oduševiti

Image
Foto: www.profimedia.hr

Tikvice su omiljeno povrće tijekom ljeta, jednostavne za pripremu, a lako se kombiniraju s drugim namirnicama. Donosimo vam tri jednostavna recepta za ukusni ručak ili večeru. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte nove recepte

12.7.2019.
15:07
www.profimedia.hr
VOYO logo

Tjestenina s tikvicama i rajčicama

Sastojci:

  • 5 ili 6 srednjih tikvica, izrezane na trake ili krugove
  • šalicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 veliki sjeckani luk
  • sol i papar
  • 2 ili 3 grančice timijana
  • 2 rajčice
  • 200 g tjestenine (penna ili ziti)
  • svježe naribani parmezan
  • nasjeckani peršin za ukras

Jednostavni popečci od tikvica s umakom od jogurta i češnjaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/bddc677e0d16556d2bd9c714e76788e9_view_article_new.jpg?v=21

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Za pripremu tjestenine stavite veliki lonac s vodom na štednjak i obavezno ju posolite.

2. Maslinovo ulje stavite u veliku tavu na srednjoj vatri. Dodajte tikvice, luk i timijan i pirjajte povremeno miješajući. Dodajte sol i papar te podesite toplinu kako bi luk i tikvice oslobodili tekućinu, ali ne smiju potamniti. Vrijeme pripreme oko 20 minuta ili kada primijetite  da je gotovo. 

3. Dodajte rajčice i njihovu tekućinu tikvicama i malo povećajte temperaturu kako bi se svi okusi pomiješali. Kuhajte tjesteninu dok ne bude al dente.

4. Ako umak izgubi dio tekućine dodajte malo vode iz tjestenine. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u umak. Poslužite toplo, za bolji okus dodajte peršin i parmezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/3
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
NEMA KORISTI /

Farmaceutkinja iznenadila: 'Ova tri popularna dodatka prehrani nikad ne bih uzimala'