Tjestenina u umaku od tikvica
Za početak donosimo najjednostavniji recept gdje vam zapravo ne treba ništa posebno osim, naravno, tikvica. Ovaj je recept zdrav i ukusan, a ako ga želite učiniti još zdravijim, koristite integralnu tjesteninu. U nastavku vam donosimo potrebnu količinu sastojaka za tročlanu obitelj.
(FOTO: www.profimedia.hr)
- 0,5 kg tjestenine
- 0,5 l vrhnja za kuhanje
- 1 velika tikvica
- 6 režnja češnjaka
- 1 žlica vegete
- prstohvat papra
Nakon što ubacite tjesteninu u posoljenu vodu, krenite sa pripremom tikvica. Obavezno ih operite jer im nije potrebno guliti koru kako bi u njima zadržali što više vrijednih sastojaka. Narežite ih na ploške debljine otprilike 5 milimetara.
U lonac ubacite malo maslinovog ulja te dodajte tri narezana režnja češnjaka. Kada češnjak pusti svoj miris, ubacite tikvice, vegetu i papar te lagano miješajte dok se tikvice ne omekšaju. Nakon toga dodajte vrhnje za kuhanje i još tri narezana režnja češnjaka. Miješajte još par minuta, a zatim sve pomiješate s tjesteninom.