Tlak
Odličan je izvor kalija i sadrži ga čat četiri puta više od razvikanih banana. Kalij je, naime, ključan za hidrataciju organizma i pomaže pri snižavanju krvnog tlaka.
Probava, srce, kolesterol
Bogat je vlaknima pa je dobar za probavu, a osim toga, daje organizmu dulji osjećaj sitosti. Istraživanja su pokazala i da smanjuje rizik od srčanog udara i povišenog kolesterola.
Imunitet
Kora krumpira sadrži solidnu količinu vitamina C. Konzumiranjem većeg krumpira zadovoljit će se pola preporučene dnevne doze unosa C vitamina u organizam. Zbog toga je dobar za podizanje imuniteta, ali i kod bržeg zacjeljivanja rana.
Kosti
Krumpir sadrži mangan, koji igra važnu ulogu u procesuiranju proteina,ugljikohidrata i kolesterola. Mangan će vas zaštititi od osteoporoze.
Mišići i živci
Ova namirnica sadržava i vitamin B6, koji ima značajnu ulogu u kardiovaskularnom i živčanom sustavu, probavi, imunitetu, te izgradnji mišića. Jedan krumpir sadrži čak 46 posto preporučene dnevne doze tog nužno potrebnog vitamina.