TESTIS MU JE NARASTAO DO VELIČINE AVOKADA: / Jadnik je trpio pune tri godine; 'Ljudi su mislili da sam samo vrlo obdaren'

Image
Foto: YouTube

Potajno je strahovao da možda ima rak, a kada je doznao pravu dijagnozu, pao mu je kamen sa srca

12.3.2020.
7:31
YouTube
Play logo

Muškarac koji je kao tinejdžer iskusio gadnu upalu skrotuma sada se prisjetio šokantnoga trenutka kada mu je lijevi testis narastao do veličine divovskoga avokada.

"Moj lijevi testis bio je veći od limenke Coca-Cole, a iz njega su izvukli 400 ml tekućine. Izgledao je kao divovski avokado. Zamislite ogroman avokado, onaj za koji, kada ga vidite u supermarketu, pomislite kako izgleda preveliko te da će se pokvariti prije nego ga uspijete pojesti", danas kroz šalu priča glumac i pisac Michael Patrick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mučio se pune tri godine

On je u tinejdžerskoj dobi dobio hidrokelu. Riječ je o vodenoj kili, koja se javlja kao vrećica ispunjena tekućinom koja okružuje testis i uzrokuje oticanje u skrotumu. Uobičajena je kod beba i obično nestaje bez liječenja tijekom prve godine života. Kod djece i odraslih može se pojaviti uslijed upala i ozljeda u skrotumu. Hidrokela obično nije bolna ni štetna te u pravilu ne zahtijeva nikakve tretmane. Ovisno o težini stanja, vodena kila može, ali i ne mora raditi probleme. Njemu je, pogađate, radila.

Svoje je traumatično iskustvo Michael prepričao u novoj drami/komediji "My Left Nut", koja se temelji na nagrađivanoj kazališnoj predstavi nastaloj prema njegovu stvarnom iskustvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povećan testis kod Patricka je bio prisutan čak tri godine jer se sramio o tomu razgovarati sa svojom majkom, a i nije htio da se ona brine. Potajno je, naime, strahovao da je možda riječ o raku.

A postojao je još jedan razlog zbog kojega je tako dugo skrivao svoj zdravstveni problem - njegov je otac Michael, koji je živio s bolešću motoričkih neurona, preminuo kada je njemu bilo samo osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas poručuje - nemojte šutjeti!

"Da je tata bio živ, sigurno bih s njime razgovarao o tome. Dečkima je drugačije o tim stvarima razgovarati s majkom", priznaje Patrick. Danas ovaj glumac i pisac o svojim testisima rado govori svima koji su voljni slušati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primijetio sam da se nešto događa za vrijeme puberteta pa sam naivno pomislio da je to vezano uz neke normalne promjene", prisjetio se Michael u razgovoru za BBC. Njegova majka Pauline još uvijek žali što nije ranije primijetila znakove da nešto nije u redu.

"Oduvijek sam mislila da svojega sina poznajem poprilično dobro, baš je žalosno da se Michael tri godine brinuo oko nečega jer ga je bilo sram reći", otkrila je. Ali baš poput Michaela, i ona se danas može smijati tomu.

Prisjetila se tako kada je on na svoj 18. rođendan sišao stepenicama noseći uske traperice. "Sigurno ti je bilo teško hodati u tome", našalila se Pauline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neugodnjak na tjelesnom

Patrick, koji je trenutno na turneji s Royal Shakespeare Company, sjeća se još jednoga neugodnog trenutka u školi, kada mu je otečeni testis ispao iz kratkih hlača na tjelesnom.

"Uspio sam to većim dijelom skrivati, no toga smo dana šprintali. Jedan je dečko trčao baš iza mene, a testis mi je provirio među nogama. Užasnuo sam se, a dečko je vidio što se dogodilo. Nasreću, nije nikome ispričao, mislim da je jadnik bio traumatiziran prizorom", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Michael dodaje kako su njegovi školski kolege primijetili da mu hlače neobično stoje, no međusobno su komentirali da je "vjerojatno jako obdaren". "Kada sam konačno dobio dijagnozu, svima je postalo jasnije. Danas s prijateljima otvoreno razgovaram o svemu, pa i o zdravlju", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznaje da se danas osjeća kao "idiot" jer nikomu nije rekao što se događa - ali cijelo je to iskustvo, u konačnici, poboljšalo njegov odnos s majkom. Patrick poručuje svima kojima se nešto slično dogodi da ne budu blesavi kao on, već da potraže liječničku pomoć, sačuvaju si živce i olakšaju život.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo