Testirale ih žene / Tamponi od marihuane: grčevi i bolovi brzo nestaju, a pomažu i kod endometrioze?

Image
Foto: Thinkstock

Grčevi i bolovi u donjem dijelu leđa navodno nestaju, a cilj im je olakšati neugodu tijekom menstrualne boli bez psihotropnog učinka

24.4.2017.
10:15
Thinkstock
VOYO logo

U zadnje vrijeme na internetu možete pročitati samo pozitivne osvrte i hvalospjeve za zadnji krik u rješvanju menstrualnih bolova. Umjesto da se trpate tabletama 'tamponi od marihuane' novi su način borbe s neugodnim 'ženskim problemima'.

Na tržište ih je stavila tvrtka Foria, koja je u javnosti već poznata po drugim proizvodima na bazi martihuane. Proizvodi koji se bore protiv menstrualne boli imaju za cilj olakšati nelagodu bez psihotropnog učinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nisu klinički testirani, ali su ih testirali prave žene. Jedna od njih kaže kako su grčevi nestali u roku od 20 minuta, dok druga da miriše slično kolačićima s maslacem.

“Imam endometriozu koja se vratila nakon polovične histerektomije", napisala je jedna korisnica u online recenzije. "Osim grozne boli, izgledam trudno i upala utječe na moj mjehur. Foria je jedna od rijetkih stvari koja mi donese olakšanje", piše u recenziji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kanabis ima dugu povijest u raznim kulturama i korišten je kao prirodna pomoć u olakšavanju simptoma povezanih s menstruacijom. Mi želimo podijeliti moćna ljekovita svojstva ove biljke, i u isto vrijeme iskoristiti moderne tehnike ekstrakcije kako bi dobili čistoću i snagu, čime osiguravamao sigurnu i dostupnu pomoć ženema", piše na web stranici proizvođača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U isto vrijeme možete koristiti i 'čepiće' od marihuane i normalne tampone. Prvo ubacite čepić i držite ga 15-ak minuta prije nego stavite normalan tampon. Napravljeni su od kakao maslaca, destiliranog ulja THC-a i CBD-a dobivenog od organske konoplje.

Vaginalni zidovi apsorbiraju lijekove izravno u krvotok, a kanabinoidi blokiraju bol i opuštaju mišiće  u maternici, cerviksu i jajnicima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo