Sve više ljudi pati: Candida zapravo jede vaš organizam, a evo kako je uništiti

Naš je probavni trakt prepun različitih vrsta kvasnih gljivica, a nalaze se i u rodnici žena

14.1.2017.
12:47
Thinkstock, VladimirFLoyd
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog nekih okolnosti, poput uzimanja antibiotika, prirodna ravnoteža bakterija se naruši i one se mogu pretvoriti u agresivni oblik. Takve bakterije uzrokuju niz zdravstvenih problema.

Što uzrokuje disbalans?

Moderni stil života sa sobom donosi i brojne zdravstvene komplikacije pa tako i pojavu neravnoteže u crijevnoj flori. Također, brza hrana, unos golemih količina šećera i brašna, stres i olako prepisivanje antibiotika nikako ne pomažu našim crijevima.

Najčešća infekcija kod prekomjernog razmnožavanja loših sojeva gljivica je ona Candidom Albicans. Ona napada kožu i nokte, a stradavaju i oralna, vaginalna, urinarna i analna sluznica. Također, može napasti i pluća i bronhije.

Simptomi infekcije Candidom

Najčešći simptomi uključuju snažnu želju za slatkim (jer se time gljivice hrane), ružan zadah iz usta, bijele naslage na jeziku, napuhanost i vjetrovi (pogotovo nakon jela), česte prehlade i alergije, suha sluznica, loša cirkulacija, hemeroidi, proljev ili zatvor i vaginalna infekcija.

Također, ponekad su mogući poremećaj menstrualnog ciklusa, kroničan umor, jake glavobolje, psihička nestabilnost i izražen PMS.

Kako se boriti s Candidom?

- možete izgladnjeti gljivicu uskraćivanjem hrane pomoću dijete s minimalnim unosom UH - do kraja ju je moguće uništiti antifungalnim pripravcima - potrebno je ponovno izgraditi zdravu crijevnu floru pmoću hrane bogate probiotičkim bakterijama - juha od kostiju je veliki saveznik u borbi s Candidom - ojačati imunitet

Najčešće se preporuča dijeta koja isključuje bijelo brašno i šećer ali sadrži brašno cjelovitih žitarica i rižu. Nažalost, ta dijeta nije učinkovita jer se sve žitarice sastoje od škroba koji je zapravo čista glukoza.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali