zdrave namirnice / Sve više dokaza zašto trebamo svakodnevno konzumirati orašaste plodove

Image

Sve je više dokaza da orašasti plodovi nude niz korisnih stvari za ljudsko zdravlje, a naša studija pokazuje da djeluju i kao probiotik za zdravlje debelog crijeva

3.7.2016.
16:56
VOYO logo

Znanstvenici sa sveučilišta u Connecticutu otkrili su da orašasti plodovi smanjuju rizik za razvoj raka debelog crijeva, prenosi portal Medical News Today.

Do zaključka su došli u studiji na miševima kojima su u prehranu uvrstili orašaste plodove. Miševi su od sedam do deset posto ukupnog unosa kalorija dobivali od takvih plodova i kao rezultat je zabilježena manja pojava raka debelog crijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sedam do deset posto ukupnog unosa kalorija ekvivalent je konzumaciji tridesetak grama orašastih plodova na dan u ljudskoj prehrani.

"Naši rezultati po prvi put pokazuju da konzumacija orašastih plodova može reducirati pojavu raka debelog crijeva", rekao je vodeći autor Daniel Rosenberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je više dokaza da orašasti plodovi nude niz korisnih stvari za ljudsko zdravlje, a naša studija pokazuje da djeluju i kao probiotik za zdravlje debelog crijeva", dodao je.

Orašasti plodovi sadrže zdrave nezasićene masne kiseline i bogat su izvor vitamina E.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otprije je poznato da orasi pridonose zdravlju srca, štite od dijabetesa i neuroloških poremećaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo