SVE PROBAVNE TEGOBE NASTAJU ZBOG JEDNE STVARI: /

Pokušajte samo ovo promijeniti, sigurno će vam biti bolje

Image
Foto: Thinkstock

Ako često patite od grčeva i loše probave odmah nakon obroka, možda možete riješiti taj problem tako da temeljitije i pažljivije žvačete hranu, kažu stručnjaci

18.5.2018.
14:05
Thinkstock
VOYO logo

Dobro sažvakati hranu prvi je korak prema dobroj probavi, kaže njemački gastroenterolog Martin Storr. Dok crijeva uspješno rastvore većinu namirnica, hranu poput orašastih plodova i slične hrane treba prvo dobro sažvakati kako se ne bi 'zaglavila' u crijevnim naborima, kaže on.

Žlijezdama slinovnicama ne pridajemo dovoljno pažnje dok ne zagusti: Evo zašto su toliko važne u ustima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljito žvakanje hrane uz to stvara i osjećaj sitosti te može spriječiti bolove u trbuhu i vjetrove. Pomaže i u ublažavanju žgaravice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo