Bomba minerala / Superhrana koja liječi: Ovo su provjerene zdravstvene prednosti češnjaka

Image
Foto: Thinkstock

Češnjak se koristi u bazama za brojna jela, ali znate li sve njegove zdravstvene prednosti? Zahvaljujući češnjaku eliminirajte infekcije, prehlade, upale i ostalo

25.5.2019.
14:29
Thinkstock
VOYO logo

Možda vam smeta miris češnjaka, ali on je prava nutritivna bomba vitamina i minerala. Češnjak se još od davnina koristi kao tradicionalni lijek za pregršt medicinskih problema. Osim finog ukusa na prepečnom kruhu ili uz blitvu, donosio vam dodatne izlike da dodate intenzivni češnjak u hranu.

Moguće je da ste posegnuli za češnjakom barem jednom kad ste bili prehlađeni. Kako i ne bi kad češnjak dokazano djeluje na imunološki sistem. Jedna je studija dokazala da se prosječna duljina prehlade smanji za 70 posto ( s pet dana na 1.5) uz unos češnjaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels

Koristite li češnjak protiv biljnih ušiju?

(FOTO: Thinkstock)

Radi se o namirnici koja može učiniti 'čuda' i za osobe koje pate od visokog krvnog tlaka. Kardiovaskularne bolesti među najčešćim su ubojicama u svijetu. Otprilike 4 režnja češnjaka dnevno mogu utjecati na ublažavanje simptoma. To je povezano s još jednim blagotvornim učinkom ove namirnice: snižava loš kolesterol. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj začin idealan je i za tretiranje dijabetesa. Pomaže u održavanju stabilnih razina šećera u krvi pa tako može zaustaviti određene komplikacije i spriječiti infekcije. 

Image
Foto: pixabay.com

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češnjak sadrži i antiosidanske koji mogu pomoću u usproavanju Alzheimerove bolesti pa se tako razmatra da češnjak može služiti za prevenciju demencije. 

Najbolje od ove superhrane je što ju  možete dodati u baš svako slano jelo, a koristi se u mnogim bazama za obroke - samo povećajte njegovu količinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo