Prehrana temeljena na niskom udjelu ugljikohidrata, a povećanom unosu masnoća, popularno nazvana Low Carb High Fat (LCHF), svojevrsna je revolucija u dosadašnjem razmišljanju o zdravom životu. Zabluda je, piše nutricionistica Anita Šupe, da su masnoće životinjskog porijekla štetne. Upravo otkad su nutricionisti počeli preporučivati smanjenje unosa masnoća, u svijetu se dogodila epidemija debljine, dijabetesa i srčano-žilnih bolesti.
Znanstveni dokazi o štetnosti masnoće, piše autorica knjige 'Istine i laži o hrani', ne postoje. Ovaj je koncept prvenstveno način prehrane, ali i zaokret prema novom načinu života, u skladu s prirodom. Upravo zato temelj je LCHF prehrane organska hrana iz domaćeg uzgoja. Bira se neprskano povrće i voće, domaća jaja i sir, kao i meso i masnoća životinja koje život provode na pašnjaku, ne u pogonima.
U ovoj se prehrani preporučuje i konzumacija maslinova, lanena i sezamova ulja, maslaca, punomasnog mlijeka, jogurta, kefira, ali i domaćeg špeka, pršuta i čvaraka.
Umjesto umjetnih slatkiša, preporučuje se voće poput grejpa, malina i jagoda te orašasti plodovi. Treba izbjegavati svu rafiniranu hranu punu šećera i škroba.