SPAS OD OPEKLINA CIJELO VRIJEME IMATE U HLADNJAKU: / Nije jogurt, ovo još bolje pomaže kad izgorite na suncu

Image
Foto: Thinkstock

Dermatolog objašnjava kako pripremiti savršen tretman za opečenu kožu i ne može biti jednostavnije nego što jest

11.5.2018.
9:45
Thinkstock
Play logo

Sa suncem, nažalost, dolaze opekline (ako se ne znate čuvati), a najlakše vas prevari upravo ovo razdoblje - proljeće, prve prave zrake sunca, a koža uspavana nakon duge zime. To je poput nesreće koja samo čeka da se dogodi. Od izuzetne je važnosti na vrijeme početi nanositi kremu s visokim zaštitnim faktorom. Čak ni oni losioni poslije sunčanja nisu bez vraga u prodaji. Kako biste se potpuno osigurali protiv opeklina, naoružajte se svime.

No, što kad je šteta već učinjena? Izgorjeli ste i sad vam više naša pametovanja ne pomažu... Imamo rješenje i za to, i nalazi se upravo u vašem hladnjaku - cijelo vrijeme. Hladno mlijeko dolazi kao melem na opečenu kožu jer ublažava bol i žarenje, prema njujorškom dermatologu Joshui Zechneru, koji tvrdi kako oblozi od mlijeka pomažu rashladiti ugrijanu kožu te ubrzavaju njezino zacjeljivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

IZGORJELI STE NA SUNCU? Ova tvar uspješno liječi opekline bez štetnih posljedica za samo dva dana

Image
IZGORJELI STE NA SUNCU? /

Ova tvar uspješno liječi opekline bez štetnih posljedica za samo dva dana

"Oblog od mlijeka također smanjuje upalu jer mliječni proteini stvaraju zaštitni sloj i njeguju kožu", rekao je Zechner za Daily Mail. Mlijeko sadrži vitamine A i D, aminokiseline, mliječnu kiselinu, masti i proteine. Svi ti sastojci dobri su za kožu. Vitamini liječe, a mliječna kiselina potiče odstranjivanje mrtvih stanica iz tijela, što posebno dobro djeluje na imunosni sustav. Dematolozi savjetuju i jogurt te vrhnje.

Onda, kako napraviti savršen tretman protiv opeklina? Ulijte mlijeko u zdjelicu, ali mora biti ravno iz hladnjaka. Uronite komad tkanine ili meki ručnik, a potom ga aplicirajte na opečenu kožu. Valja imati na umu kako je ovo kućna metoda koja pomaže samo ako opekline nisu prestrašne. U ekstremnijim slučajevima svakako pođite liječniku. No, zapamtite, bolje spriječiti nego liječiti. Svaka opeklina povećava rizik od raka kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo