Smijte se i izgubite kilograme

13.7.2010.
11:15
VOYO logo

Da bi izgubili na kilaži, to znaju svi, treba jesti manje i vježbati više. Međutim, znanstvenici sugeriraju da nam je u borbi s debljinom na raspolaganju i par neobičnih ali djelotvornih trikova:

1. Osobe koje jednom tjedno odlaze na akupunkturu gube dodatnih 4,5 kilograma u roku od 3 mjeseca. Ubadanje iglicama u određene točke suzbija apetit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Svaki dan jogurt pospite cimetom i sagorjet ćete više masnoća. Cimet potiče rad metabolizma, a pola žličice na dan dovoljno je da sagori dodatni kilogram mjesečno.

3. Umjesto da jedete za radnim stolom ručajte na nekom drugom mjestu. Unijet ćete 250 kalorija manje od onih koji jedu na poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Smijte se. Smijete li se od srca 10 do 15 minuta na dan povećat ćete potrošnju energije za 280 kalorija tjedno.

5. Istraživanje je pokazalo da čaša soka od mrkve pomaže da izgubite nešto manje od 2 kilograma u roku od 12 tjedana, u usporedbi s onima koji ne piju sok. Sok ima velik udio vlakana i hranjivih tvari koje pomažu u sagorijevanju sala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Uzimajte dodatke kalcija. Izgubit ćete 2,6 posto više masnoća nego oni koji ne uzimaju kalcij.

7. Da bi sagorjeli više kalorija tijekom vježbe slušajte glazbu koja održava tempo. Pomoći će vam u borbi s umorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Crveno meso vam može pomoći da izgubite na kilaži. Sadrži puno proteina koji održavaju mišiće - a mišići sagorijevaju četiri puta više kalorija nego masno tkivo.

9. Ne vježbajte sami. Trenirate li s prijateljima izgubit ćete tri puta više tjelesne težine nego u slučaju da vježbate sami. društvo će vam pružati dodatni motiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Jedite crvenu papriku. Sadrži kapsaicin, kemijski spoj koji daje specifičan okus paprici i podiže rad metabolizma za 25 posto.

11. Stres na poslu je najčešći razlog prejedanju. Dvije minute kontrolirajte disanje, koncentrirajte se na dijafragmu. Ovo će suzbiti glad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12. Vježbate li odmah ujutro brže ćete sagorjeti masnoću nego u bilo koje drugo doba dana. Ujutro tijelo energiju crpi iz masnih naslaga.

Prethodni članci:

arti-201004280063006 arti-200909140384006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

T.T.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo