recepti /

Savršeno ljetno jelo: Kremasti rižoto s tikvicama

Image
Foto: Pexels

Talijanska jela dio su ljeta, a kremasti rižoto s tikvicama, začinima i parmezanom svakako je jelo koje će vas oduševiti. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte dva odlična recepta

31.7.2019.
14:00
Pexels
VOYO logo

Kremasti rižoto s tikvicama i parmezanom

Sastojci: 

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3-4 male narezane tikvice
  • 1/2 glavice nasjeckanog luka
  • 1 režanj mljevenog češnjaka
  • 1/2 žličice origana
  • 1/2 žličice peršina
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 šalice vode
  • 1 1/2 žlica maslaca
  • 1 1/4 šalice nekuhane riže arborio
  • 1 povrtna kocka
  • 4 do 5 šalica vode
  • 1/4 šalice vrhnja za kuhanje

(Foto: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/rizoto-3a751c5075eb5be7f20d3ee8d8bcdcea_view_article_new.jpg?v=27

Priprema: 

1.U tavu srednje veličine dodajte maslinovo ulje, tikvice, luk, češnjak, origano, peršin, sol i 1/4 šalice vode. Pirjajte nepokriveno na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice ne omekšaju i voda ispari. Otprilike 15-20 minuta, kad završite maknite s vatre i promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. U veliku posudu stavite vodu i povrtnu kocu te kuhajte. 

3.  U međuvremenu, u velikom loncu na srednje jakoj vatri otopite maslac, dodajte rižu i miješajte i stavljajte po jednu šalicu povrtnog temeljca. Često miješajte. Polako stavljajte tekućinu jer riža treba ostati kremasta. Može potrajati do 30 minuta.

4. Kad se riža skuha, pazite da ostane lagano kremasta, smanjite vatru i nježno umiješajte smjesu s tikvicama. Dodajte soli prema želji. Maknite s vatre i lagano umiješajte žlicu maslaca i zatim dodajte vrhnje. Poslužite toplo sa svježe naribanom parmezanom i svježim peršinom.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/2
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
ZDRAVE MASTI /

Ovaj sir produljuje životni vijek: Jedu ga najstariji ljudi na svijetu