Popečci od tikvica s fetom i koprom
Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- 1 čajna žličica soli
- 2 velika jaja
- 2 mlada luka
- 2 žlice svježeg kopra
- 1/2 šalice smrvljenog feta sira
- 1 režanj češnjaka
- 1/4 žličice crnog papra
- 6 žlica maslinovog ulja
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 šalice brašna
(Foto: Profimedia)
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priprema:
1. Naribajte tikvice i dodajte sol i pustite da stoji 10 minuta. Zatim rukama iscijedite višak tekućine iz tikvica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2. U zdjeli pomiješajte jaja, tikvice, luk, kopar, feta sir, češnjak i papar. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim sve pomiješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.
3. Zagrijete maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri, a zatim pomoću žlice stavljate smjesu na ulje. Na obje strane pržiti do zlatno smeđe boje, 2-3 minute na svakoj strani. Poslužite toplo.
Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa