RIJETKI POREMEĆAJ / Žena alergična na vlastitu djecu i supruga, ne može ih niti zagrliti

Kerrie Armitage iz Leedsa ima tešku alergiju na vodu pa i zbog vlastitih suza može dobiti teški osip.

24.4.2015.
14:34
VOYO logo

Majka troje djece iz Velike Britanije ima vrlo rijetki poremećaj i alergična je na sve vanjske izvore vode, što uključuje i vlastite suze, ali i tuđi znoj, primjerice prilikom rukovanja ili grljenja.

Poremećaj joj je dijagnosticiran prije dvije godine kada je natekla nakon što je pokisla. 28-godišnjakinja može dobiti alergijsku reakciju čak i kada se ljubi sa suprugom pa njegove usne moraju biti suhe prije poljupca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Do alergijske reakcije ne dolazi svaki put - mogu nešto napraviti sto puta zaredom bez ikakve posljedice, no odjednom se alergija ipak pojavi'.

Alergijska reakcija manifestira se kao osip, grčevi i problemi s disanjem, no nema problema s konzumiranjem vode. U jednom je trenutku situacija bila toliko opaka da je prestala grliti djecu jer se zbog topline njihovog tijela počne znojiti pa dobije strašan osip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je istrenirala i kako izbjegnuti plakanje, no kaže da alergija ovisi o brojnim faktorima. 'Ako me Peter poljubi za vrućeg dana, vjerojatno ću dobiti alergiju, no ako isto napravi kada je hladno, vjerojatno mi ništa neće biti', pojašnjava Kerrie.

'Alergija može biti stvarno frustrirajuća, no cijela obitelj je puna potpore. Već smo se svi navikli živjeti s time'. Kerrie je nakon pojave alergije morala dati otkaz jer je radila kao čistačica te stalno bila okružena vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se pere, izloženost vodi mora svesti na manje od 10 minuta kako bi što je moguće više smanjila alergijsku reakciju. Naučila je i kako se opuštati i manje uzrujavati kako se ne bi znojila, a iako je prije bilja ljubiteljica fitnessa, morala je prestati s vježbanjem i značajno se udebljala.

Sa sobom uvijek mora nositi antihistaminike, a mora dobro procijeniti i svoje izlaske. Hoće li padati kuša, hoće li biti pretoplo i hoće li imati dovoljno vremena da ne mora žuriti - to su samo neka od pitanja koja si mora postaviti kako bi donijela strategiju kojom će izbjeći alergijsku reakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo