PRESTANITE SE TROVATI JAKIM LIJEKOVIMA: / Ova alternativa sigurnije je rješenje protiv jakih bolova

Image

Osoblje Hitne pomoći treba imati više opcija za tretiranje bolova. Morfij, koji se često daje za velike bolove, izaziva navikavanje ako se koristi dulje vrijeme.

19.6.2017.
10:26
VOYO logo

Premalo ljudi koji trpe velike bolove zna za dobrobiti akupunkture, a poštedjeli bi se gutanja jakih analgetika i želučanih iritacija. Akupunktura je potpuno sigurna alternativa većini lijekova protiv bolova, otkriva najnovija studija, provedena u četiri bolnice hitne pomoći u Melbourneu.

Pacijenti su patili od migrene, bolova u donjem dijelu leđa te bolova u zglobovima, a nijedan lijek u tim slučajevima nije djelovao adekvatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osoblje Hitne pomoći treba imati više opcija za tretiranje bolova. Morfij, koji se često daje za velike bolove, izaziva navikavanje ako se koristi dulje vrijeme. Akupunktura ovdje dolazi kao spasonosno rješenje, osobito za pacijente koji, zbog svog zdravstvenog stanja, ne smiju uzimati jake analgetike", kaže profesor Marc Cohen, voditelj studije.

Image
ALERGIJA NA AMBROZIJU: /

Kako prepoznati, kako olakšati i kako prirodno liječiti najčešću alergiju

Image
ALERGIJA NA AMBROZIJU: /

Kako prepoznati, kako olakšati i kako prirodno liječiti najčešću alergiju

Tijekom dvije godine, testiralo se 528 pacijenata, koji su na Hitnu pomoć dolazili zbog uobičajenih jakih bolova. Nasumično su primali tretmane samo akupunkture, akupunkture zajedno s analgeticima te tretmane samo analgeticima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sat vremena, manje od 40 posto ispitanika osjetilo je olakšanje, dok se njih 80 posto i dalje žalilo na prejake bolove. Ipak, većina onih koji su se nakon tretmana osjećali bolje bili su iz skupine tretiranih akupunkturom. Oni su rekli kako će tu praksu svakako nastaviti, piše Daily Mail.

Neke australske bolnice već nude tretmane akupunkture za ublažavanje bolova. Nama preostaje samo nadati se da će ta praksa uskoro zaživjeti i kod nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo