Po koži prepoznajte zdravlje debelog crijeva

shimmer fallback

I koža i debelo crijevo upijaju i ispuštaju vodu i druge metaboličke proizvode. Oba organa funkcioniraju u interakciji s okolišem.

27.12.2013.
8:33
Play logo

Debelo crijevo je najveći unutarnji organ. Njegova je uloga apsorpcija hrane, hranjivih sastojaka i vode. Funkcija kože je ne samo držati sve organe, tkivo, kapilare i mišiće na mjestu, nego omogućiti tijelu da diše.

Jedna od zadaća kože je izlučivanje otpada. Tako znojenje ne služi samo u svrhu hlađenja kože, ono također otvara pore kako bi se izlučili toksini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravlje debelog crijeva vidi se na vašoj koži

Play logo

Prerađene mliječne proizvode naše tijelo ne može lako probaviti jer ne sadrže vlakna nego protein koji otežava probavljanje. Kad mlijeko uđe u probavni trakt, ono se na tom mjestu može zadržati određeno vrijeme i pritom pokvariti.

Naime, prerađeno mlijeko ne sadrži vlakna koja bi ga pokrenula u crijevima. Mlijeko tada počinje uzrokovati pojavu ranica s unutrašnje strane zida debelog crijeva koje se pune gnojem. Ista se stvar događa i koži – dolazi do stvaranja gnojnih ranica, odnosno akni, piše Ordinacija.hr.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo