DEČKI, U ČEMU JE PROBLEM? / Svaki peti muškarac pere se 'tamo dolje' tek dvaput tjedno - a neki još i rjeđe!

Rezultati su zgrozili stručnjake koji ističu da bi se genitalije trebale prati svakodnevno

15.6.2021.
21:55
Shutterstock

Iako biste možda pomislili da je pitanje o pranju intimnih dijelova besmisleno jer pretpostavljate kako svi to rade svakodnevno, promislite ponovno.

Naime, studija koju su proveli dermatološki stručnjaci iz tvrtke The Derm Review pokazala je šokantne rezultate. Doznali su kako brojni muškarci ne peru genitalije svaki dan, čak niti svaki drugi dan, piše The Sun.

Čak petina ispitanika svoje intimne dijelove pere dvaput tjedno, a neki i rjeđe. Rezultati su zgrozili stručnjake koji ističu da bi se genitalije trebale prati svakodnevno.

Studija na tisuću ispitanika htjela je doznati kakve su higijenske navike muškaraca. Otkrili su kako 21,6 posto njih pere svoje intimne dijelove svakih nekoliko dana.

"Neredovito pranje rezultirat će neugodnim mirisom, a genitalije će postati leglo bakterija. Može doći i do boli i infekcije", naglasila je Elle MacLeman, biokemičarka za njegu kože.

Prečesto pranje također nije dobro

Dobre vijesti su da 39,7 posto ispitanika svakodnevno pere svoje intimne dijelove.

Međutim, značajan broj ispitanika, čak 38,7 posto, rekli su kako peru genitalije dvaput dnevno, što također može uzrokovati neke probleme.

"Koža je na tom području vrlo osjetljiva i pranje više od jednom dnevno može izazvati iritaciju, suhoću i svrbež", tvrdi MacLeman.

Studija je također pokazala kako čak 60 posto muškaraca nepravilno pere intimne dijelove. "Topla voda je sasvim dovoljna, no ako to preferirate možete koristiti nježni sapun ili gel za tuširanje", zaključila je stručnjakinja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen