Uhvatite idealnu boju / Ovo ljeto imajte savršen brončani ten: priprema tijela za sunčanje

Image
Foto: Thinkstock

Uz prve zrake sunce svi jurimo na plažu, obližnja jezera ili rijeke kako bismo 'uhvatili' boju. Međutim, vrlo je važna priprema tijela za sunčanje

29.6.2018.
15:15
Thinkstock
VOYO logo

Preplanuli ten još uvijek nije izašao iz mode pa većina nas već od svibnja traži načine kako što više potamniti. Kako bi bili spremni na kratke haljinice i suknje u kojima se vide preplanule noge, važno je kvalitetno se pripremiti iznutra i izvana na veću dozu vitamina D, ali i UV zraka. 

Pravilna priprema tijela na sunčanje

Hidratizirajte kožu

Hidratantne kreme nemaju SPF faktor, ali pomažu u prevenciji opekotina i oporavljanju kože od sunca. Sunčanje isušuje kožu što je čini vrlo osjetljivom na UV zrake. Hidratizacijom kvalitetnim kremama obnavlja se površinski i zaštitni sloj kože, a možete se poslužiti i prirodnim uljima jojobe i badema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radite redovan piling kože 

Piling bi trebao biti obavezan korak prije izlaganja kože suncu. Pilingom se uklanja sloj mrtvih kožnih stanica pa se omogućuje da koža ravnomjerno potamni. Važno je na meku i "svježu" kožu nanijeti hidratantnu kremu kako bi ju zaštitili jer je nakon pilinga posebno osjetljiva. Između pilinga i izlaganja jakom suncu trebalo bi proći najmanje tri dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(FOTO:THINKSTOCK)

Konzumirajte pravu hranu

Glavni dio pripreme za sunčanje dolazi iznutra. Preporučuje se konzumacija namirnica bogatih beta-karotenom i vitaminom E koji pomažu organizmu u obrani od štetnih UV zraka. Hrana bogata karotenoidima je bundeva, špinat, mrkva, tikvica, mango, a vitamin E može se naći u bademovom ulju i orasima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock

(FOTO:THINKSTOCK)

Spriječite pigmentaciju

Kako bi spriječili pigmentaciju, vjerovali ili ne, dobro je uključiti morsku travu u svoj dnevni meni ili kroz suplemente. Morske trave ubrzavaju i jačaju metabolizam, a posebno dobro djeluju na jetru. Na taj način izlučuje višak hormona koju je odgovoran za hiperpigmentaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odaberite pravu kremu za sunčanje

Krema za sunčanje s odgovarajućim SPF faktorom bit će vaš najvažniji saveznik u borbi protiv opeklina. Kremu nanesite u dovoljno bogatom nanosu, ali nema potrebe s pretjerivanjem jer na taj način nećete ojačati zaštitu. Kremu za sunčanje najbolje je nanositi minimalno pola sata prije izlaganja suncu, a čak i one vodootporne jer dobro obnavljati. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo