Ovo je pet groznih navika koje prakticiraš u kupaonici, a možda baš i ne bi trebala

Image
Foto: instagram, declinic

Prestani što prije

29.12.2017.
14:00
instagram, declinic
VOYO logo

U kupaonici iz dana u dan radimo iste stvari - tuširamo se, peremo zube i skidamo šminku s lica. Ipak, nekad zaboravimo napraviti ključne stvari. Počistiti iza sebe ili pak paziti na neke higijenske navike. Da, to se ponekad dogodi svakome od nas, ali ako ovih pet stvari radiš stalno, moraš znati kako to nije nimalo dobro za tebe i tvoje zdravlje, piše Her Campus.

Pereš se spužvom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spužvice su super. Dolaze u raznim bojama pa ožive svako tuširanje, a uz to je vrlo ugodan osjećaj kad se peremo njima. Ipak, nisu baš najbolja stvar s kojom se možeš oprati. Ovisno gdje ih držiš, one se navlaže, a samim time i broj bakterija na njima raste. Gljivice i plijesan će se vrlo brzo razviti, a onda ćeš ih idućim tuširanjem prenijeti na svoje tijelo. Razmisli dobro idući puta kad koristiš spužvicu za pranje.

Nedovoljno brineš o čistoći ručnika

Uvijek postoji mogućnost da ti se ručnik ne posuši dovoljno brzo. Ovo je također plodno tlo za razvijanje bakterija. Ručnike uvijek peri na višim temperaturama i mijenjaj ih redovito. Tako ćeš se barem djelomično zaštiti od neželjenih posljedica bakterija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijeliš šminku s drugima

Koliko si samo puta od prijateljice, cimerice ili sestre posudila ruž za usne ili maskaru. Svaka osoba na koži ima određene bakterije i nečistoće koje se onda dijeljenjem šminke prenose i na tebe. Tako možeš dobiti prištiće, infekcije ili čak herpes ako koristiš tuđi ruž ili balzam za usne ili svoju šminku posuđuješ drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posuđuješ britvicu

Ako postoji stvar koju nikad ne bi trebala posuditi od drugih niti posuditi bilo kome, to je onda britvica. One prenose bakterije s jedne kože na drugu, mogu sadržavati gljivice, ali i ostatke krvi, kao i bakterije koje se nalaze u krvi osobe od koje si (ili kojoj si) posudila britvicu.

Četkicu za zube držiš na krivom mjestu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Držanje četkice za zube blizu WC školjke nije dobra ideja. Kad pustiš vodu nakon nužde, nečistoće mogu dospjeti svuda uokolo, a tako se onda širi i e. Coli, ali i mnoge druge bakterije. Stoga sljedeći put spusti dasku prije nego pustiš vodu ili jednostavno udalji četkicu od WC školjke. Ne zaboravi redovito mijenjati četkice i čistiti čašu u kojoj držiš četkice i zubnu pastu.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo