zdrava i učinkovita / Ova je dijeta proglašena najboljom osmu godinu zaredom!

Image
Foto: Thinkstock

Stručnjaci su prilikom bodovanja uzeli u obzir nekoliko faktora te 38 dijeta, a ova se ponovno pokazala najboljom

8.1.2018.
8:39
Thinkstock
VOYO logo

Ukoliko planirate skidati kilograme, a s bzirom da su blagadani iza nas, vjerojatno to imate na umu, preporučamo vam djetu Dash koja je osmu godinu zaredom, od strane američkih nutricionista, proglašena najboljom na svijetu.

Stručnjaci s Harvarda su analizirali učinkovitost 38 dijeta te ponovno izabrali ovu. Dash je prvotno bila režim prehrane za osobe s visokim krvnim tlakom, no zbog svojih dobrobiti počeli su je koristiti i oni koji se žele zdravo hraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dash dijeta temelji se na povrću, voću i integralnim žitaricama, a izbjegavaju se slatkiši, bijelo brašno, slatki napici i crveno meso. Stručnjaci su prilikom ocjenjivanja u obzir uzeli nekoliko faktora: stupanj lakoće pridržavanja dijete, njezinu hranjivost, sigurnost za organizam i efikasnost u gubljenju kilograma. Ispostavilo se da Dash dijeta zadovoljava sve te uvjete te pritom  pozitivno djeluje na mentalno zdravlje.

Osim Dash dijete preporučuje se i mediteranska prehrana. S druge strane, također popularna ketogena dijeta je proglašena najmanje sigurnom i učinkovitom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo