Sastojci:
- 1 kg svježe paprike
- 1/2 kg purećeg mljevenog mesa
- 200 grama luka
- 4 režnja češnjaka
- 100 grama pancete
- 200 grama mladog kravljeg sira
- 1 dl suncokretovog ulja
- polutvrdi kravlji sir
- sol
- papar
- 50 grama maslaca
- 2 dl mlijeka
Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane
Priprema:
1. Na suncokretovom ulju kratko propržite pancetu, dodajte krupno rezani luk i češnjak i pirjajte, a zatim stavite mljeveno meso.
2. Kada sve uhvati boju, pomiješajte s mladim sirom. Dodajte sol i papar te tim nadjevom punite paprike kojima ste odrezali vrh i očistili unutrašnjost od sjemenki.
3. Složite u posudu, podlijte paprike povrtnim temeljcem i pecite u pećnici na 150 stupnjeva. Kada paprike omekšaju i dobiju koricu, pokrijte naribanim polutvrdim kravljim sirom i sve još jednom zapecite da se sir rastopi.
Recept preuzet s web stranice 321kuhaj.rtl.hr.
Dobar tek!